zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Nieuwe tentoonstelling: Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd

Museum Villa Mondriaan brengt drie kunstenaars samen die gezamenlijk ruim 100 jaar geleden een veelbesproken tentoonstelling van hun werk in het Stedelijk Museum Amsterdam organiseerden. Deze drie kunstenaars zijn Piet Mondriaan, die zich ontpopte tot een van de meest invloedrijke kunstenaars ter wereld, Nederlands publiekslieveling Jan Sluijters en de in vergetelheid geraakte kunstenaar Cees Spoor. In Terug naar toen herenigt museum Villa Mondriaan van 2 maart t/m 16 september de drie kunstenaars weer voor het eerst sinds hun tentoonstelling in 1909.

In de tentoonstelling ligt de nadruk op het jonge talent van deze bevriende kunstenaars. Aan de hand van de vroege werken van Mondriaan, Sluijters en Spoor wordt de ontwikkeling in de beginjaren van de kunstenaars getoond. De schilderijen in de tentoonstelling komen uit de bijzondere collecties van o.a. het Gemeentemuseum Den Haag, Kröller-Müller Museum, Museum Voorlinden en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

In de tentoonstelling Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd beleeft de bezoeker de sfeer van 1909. De tentoonstellingsruimte is omgebouwd tot een ware stijlkamer, met het Stedelijk Museum Amsterdam van begin 1900 als inspiratiebron.                                                                                                                                                    

 Cees Spoor, Portret van een jonge vrouw, z.j. 
Piet Mondriaan, Polder met aangemeerde boot bij Amsterdam I (1899-1900)
Cees Spoor, Portret van een jonge vrouw, z.j.         

Meer te weten komen over Cees Spoor? Lees hier meer.                                                                                    

air max 90 essential sale

←terug naar overzicht