nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Educatie

Villa Mondriaan wil bijdragen aan de groei van elke bezoeker. Dit doen we voor jong en oud, tijdens een individueel bezoek en als onderdeel van een georganiseerde activiteit. Op deze pagina vindt u onze visie op kunsteducatie, informatie over onze onderwijs programma’s en workshops voor alle leeftijden. Wilt u een workshop boeken of een programma samenstellen? Neem contact op met de junior-directeur educatie via educatie@villamondriaan.nl of bel 0543 51 54 00. Wij denken graag met u mee.

Kunsteducatie in Museum Villa Mondriaan

In onze koers kunsteducatie leest u meer over de leerdoelen per onderwijsdoelgroep gebaseerd op de leerdoelen aansluitend op het kerndoelenboekje van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bekijk de koers kunsteducatie hieronder.

Maak kennis met Mondriaan

Wilt u met uw groep meer te weten komen over Mondriaan en het museum? Dan is een van deze workshops misschien iets voor u. We hebben een breed aanbod aan programma’s waar aandacht wordt besteed aan Mondriaan, speciaal ontworpen voor verschillende doelgroepen. Heeft u een andere wens of volgt u graag een aangepast programma? Neem dan contact op via info@villamondriaan.nl. Wij denken graag met u mee.

Mondriaan als springplank

Wilt u meer dan alleen kennismaken met het werk van de jonge Piet Mondriaan? Dan hebben wij ook een aantal programma’s waar actief wordt ingezet op verschillende zintuigen en waarmee het brede spectrum van vaardigheden wordt ontwikkeld. Denk hierbij aan vreemde talen, theater of het ontwikkelen van foto’s in de donkere kamer (doka).

Workshops

Steekt u graag de handen uit de mouwen? Dan is een van onze workshops wellicht geschikt. Treedt in de voetsporen van Mondriaan en ga creatief aan de slag in het museumatelier; individueel of in groepsverband.