nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Toegankelijkheid

Museum Villa Mondriaan is er voor iedereen. Daarom doen we er alles aan het museum voor alle bezoekers toegankelijk te maken. We zijn gevestigd in twee verbonden monumentale herenhuizen en een nieuwbouw deel, hierom zijn sommige delen trouw aan de originele architectuur. Voor vragen en/of tips, kunt u mailen naar info@villamondriaan.nl. We horen graag van u!

 

Bezoekers met een loophulp, scootmobiel of rolstoel

De hoofdingang aan de Ratumsestraat is toegankelijk voor bezoekers met een scootmobiel of rolstoel. De deuren naar de zalen met kunstwerken hebben een breedte van 100 cm. Alle doorgangen met verhoogde drempel zijn voorzien van een drempelhulp en zijn hierdoor toegankelijk. In de villa, het café en de winkel zijn de deuropeningen 83 cm breed. In de nieuwbouw is een lift aanwezig met de afmetingen 147 cm x 100 cm. De deur is 88 cm breed. In de witte monumentale villa is de eerste verdieping enkel met een trap te bereiken.

Wij verzoeken bezoekers met een scootmobiel of elektrische rolstoel langzaam en bedachtzaam te rijden. De gastvrouw en/of -heer kan u hierop aanspreken indien noodzakelijk.

Ook hebben wij een mindervalidentoilet met steunbeugels en een verlaagde wasbak. Deze heeft een doorgang van 76 cm.

 

Blinde en slechtziende bezoekers

Hulphonden, mits aangelijnd met een tuigje, mogen het museum binnen. Voor onze tentoonstelling La vibration des couleurs | Mondriaan, Sluijters, Gestel is een audiodescriptietour beschikbaar in samenwerking met de app TapArt. Klik hier voor de online audiotour. Daarnaast zijn er voor een deel van de collectie voelreliefs beschikbaar. Voor meer informatie over multizintuigelijkheid kunt u hier klikken.

Vanaf mei zullen er rondleidingen plaatsvinden voor mensen met een visuele beperking. Hou onze website en sociale media in de gaten voor meer informatie.

 

 

Bekijk onze openingstijden Openingstijden