zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Menschen-Worte: Op reis door het museum met de gedichten van Hans Arp

Op zondag 28 mei vindt om 16:30 uur het theatrale concert ‘Menschen-Worte’ plaats. Deze muzikale voorstelling is gebaseerd op het poëtische werk van beeldend kunstenaar en dichter Hans Arp. Hij is een van de oprichters van de beroemde Dada-beweging, die ontstond als kunstzinnige tegenreactie op de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Arp behoorde tot invloedrijke kunstenaarskringen en werkte samen met onder meer Theo van Doesburg, de oprichter van kunstbeweging De Stijl.

‘Menschen-Worte’ is ontwikkeld in coproductie met het Kröller-Müller Museum, waar van 20 mei tot 17 september de tentoonstelling ‘Arp: The Poetry of Forms’ te zien is. In de voorstelling ‘Menschen-Worte’ wordt het absurde van het menselijk bestaan gevierd. Samen met componiste Astrid Kruisselbrink en regisseur Marc Pantus brengen vier musici de humoristische en beeldende gedichten van Hans Arp op speelse wijze tot leven. Woorden worden klank en musici worden personages, in deze intieme voorstelling waarbij het publiek wordt meegenomen naar de tijd van Dada en De Stijl van precies 100 jaar geleden. De uitvoerende musici zijn Antje Lohse (mezzosopraan), Marieke Franssen (fluit), Miriam Overlach (harp) en Jelte van Andel (contrabas).

U kunt uw plaats voor de voorstelling per e-mail reserveren via info@villamondriaan.nl. Wanneer u voorafgaand aan de voorstelling het museum wilt bezoeken, dan kunt u een combi-ticket bestellen. Hiermee kunt u op zondag 28 mei tegen een gereduceerd tarief het museum en de voorstelling bezoeken.

Voorstelling: Menschen-Worte
Datum: Zondag 28 mei 2017 om 16:30 uur
Locatie: Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk
Kosten: €12,50 (Vrienden van Villa Mondriaan: €10,-)
Combi-ticket: €18,- (museumbezoek en bijwonen voorstelling)
Reserveren: info@villamondriaan.nl

cheap nike air max 90

←terug naar overzicht