nl
nl de en
Geopend | Dinsdag t/m zondag | 11:00 uur tot 17:00 uur
Tickets kopen

Junior-directeuren

Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Minder bekend is dat zijn schilderscarrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde. Hier ontdekte Piet Mondriaan zijn passie voor tekenen en schilderen en werkte hij aan de ontwikkeling van het talent dat hem zou doen uitgroeien tot één van de belangrijkste vernieuwers van de schilderkunst. Museum Villa Mondriaan toont aan de hand van het vroege werk van Mondriaan zijn ontwikkeling tot de grote meester en trekt een parallel met de vernieuwers van vandaag.

Achter de schermen werken ook vernieuwers. Ieder half jaar hebben twee nieuwe junior-directeuren de dagelijkse leiding over het museum en zijn zij de spilpunten van de communicatie- en educatieafdeling. Zij vertalen hun persoonlijke visie naar projecten en activiteiten die in dienst staan van het museum. Zo staat Villa Mondriaan voor jong talent en biedt het museum ruimte voor ontwikkeling.

Bekijk ook wat NOS op 3 en het NRC over onze jonge directie schreven.

Gezocht!

Misschien ben jij ook wel één van onze nieuwe vernieuwers, als junior-directeur Communicatie. Als junior-directeur heb je de dagelijkse leiding over het museum en ben je het spilpunt van jouw afdeling. Als lid van het directieteam zit je boven op alles wat er achter de schermen gebeurt en maak je dus kennis met alle facetten van het museumwerk.

De functie gaat verder dan een normale stage en vragen om een echte duizendpoot die kan schakelen tussen korte en lange termijn en de focus houdt op de prioriteiten. Museum Villa Mondriaan staat voor jong talent en biedt ruimte voor ontwikkeling. Je visie (voor het museum en je eigen carrière) is belangrijker dan je CV tot nu toe. Laat ons zien wat je in huis hebt!

Als junior-directeur communicatie heb je samen met je mede-junior-directeur de dagelijkse leiding over de museumvloer. Je stuurt de vrijwilligers aan en bent actief in de programmering van het museum, van idee tot ontwikkeling en uitvoering.

Daarnaast ben je als junior-directeur communicatie verantwoordelijk voor de externe communicatie van het museum. Van social media tot lange artikelen en podcast en audiotour, je hebt alle middelen tot je beschikking om het verhaal van het museum onder de aandacht te brengen bij bestaande en nieuwe doelgroepen.

 

Als je bij ons team komt hebben we je het volgende te bieden:

  • Gratis wonen in een volledig ingericht appartement in het museum, met een grote (moes)tuin

en midden in het centrum van Winterswijk

  • Een stagevergoeding van €200 per maand voor verdere onkosten
  • Veel vrijheid om eigen projecten op te zetten, uit te voeren en verantwoordelijkheid voor te

dragen

  • De mogelijkheid ervaring met alle facetten van het museum op te doen én deel uit te maken

van de directie van het museum

 

Wij zoeken iemand met visie en ideeën en horen graag nieuwe stemmen, maar om een beeld te schetsen van onze vorige junior-directeuren:

  • Een bachelor 3, masterstudent, of recent afgestudeerde, bijvoorbeeld uit de richting

kunstgeschiedenis, cultuurwetenschappen, Nederlands, mediastudies of educatie.

  • Beheerst de Nederlandse taal, Duits is een pré
  • Geen 9 tot 5 mentaliteit, je werkt 5 dagen per week verdeeld over de hele week.
  • Affiniteit met kunst en cultuur
  • Ervaring in leidinggeven en organiseren met een goed ontwikkeld

verantwoordelijkheidsgevoel

 

Geïnteresseerd in een stage bij museum Villa Mondriaan? Je kunt t/m maandag 30 mei je CV en een korte motivatie aanleveren. Je sollicitatie kun je richten aan Charlotte Rixten, directeur, via info@villamondriaan.nl. Mocht je meer informatie willen, dan kun je ook mailen naar info@villamondriaan.nl of bellen naar 0543 51 54 00.

 

Aanvang stage: juli 2022

Periode: 6 maanden

Omvang: 5 dagen per week

 

 

Leer meer over museum Villa Mondriaan Het museum