Tickets kopen

Junior-directeuren

Piet Mondriaan is één van de grootste namen uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. Museum Villa Mondriaan toont aan de hand van Mondriaans vroege werk zijn ontwikkeling tot de grote meester en trekt een parallel met de vernieuwers van vandaag.

Bij Villa Mondriaan werken twee van die vernieuwers. Onze junior-directeuren zijn twee stagiaires die niet alleen in naam, maar juist in takenpakket volwaardig onderdeel zijn van de museumdirectie. Zij hebben ieder hun focusgebied: educatie en communicatie.

Naast de dagelijkse leiding van het museum, heeft de stage nog meer te bieden. De junior-directeuren wonen namelijk gedurende hun stage in het museum zelf, op de zolder van het woonhuis van Piet Mondriaan.

Bekijk ook wat NOS op 3 en het NRC over onze jonge directie schreven.

Scroll naar beneden voor de vacature

Vacature

werkervaringsplek/stage voor de maanden juli t/m december

Piet Mondriaan is één van de grootste namen uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. Steeds meer mensen weten dat hij zijn reis naar abstractie in Winterswijk, het hart van de Achterhoek, begon. In het ouderlijk woonhuis aan de Zonnebrink, onderdeel van het museum, begon hij onder leiding van zijn vader en oom al vroeg met tekenen en schilderen. Via Amsterdam, Parijs, Londen en New York groeide hij uiteindelijk uit tot de grote meester van de abstractie. Museum Villa Mondriaan toont aan de hand van het vroege werk van Mondriaan zijn ontwikkeling tot de grote meester en trekt een parallel met de vernieuwers van vandaag.

Misschien ben jij ook wel één van onze nieuwe vernieuwers, als junior-directeur Communicatie. Als junior-directeur heb je de dagelijkse leiding over het museum en ben je het spilpunt van jouw afdeling. Als lid van het directieteam zit je boven op alles wat er achter de schermen gebeurt en maak je dus kennis met alle facetten van het museumwerk.

De functie gaat verder dan een normale stage en vragen om een echte duizendpoot die kan schakelen tussen korte en lange termijn en de focus houdt op de prioriteiten. Museum Villa Mondriaan staat voor jong talent en biedt ruimte voor ontwikkeling. Je visie (voor het museum en je eigen carrière) is belangrijker dan je CV tot nu toe. Laat ons zien wat je in huis hebt!

Om je een beeld te geven van de dagelijkse werkzaamheden staat hieronder een kleine samenvatting:

Bezigheden voor beide junior-directeuren:

 • Het aansturen van de vrijwilligers
 • Dagelijkse leiding in het museum
 • Praktische hulp ontwikkelen tentoonstellingen
 • Programmeren van evenementen en lezingen
 • Administratieve taken

Specifiek voor de junior-directeur communicatie:

 • Verantwoordelijk voor de externe communicatie van het museum aan de hand van het Brand Book en Brand Manual
 • Schrijven van teksten voor online en offline kanalen, van app tot pers
 • Ontwikkelen van activiteiten om het netwerk rond museum Villa Mondriaan, bestaande uit Vrienden, sponsors en donateurs, uit te breiden

Wij bieden:

 • Gratis wonen in een volledig ingericht appartement in het museum, met een grote (moes)tuin en midden in het centrum van Winterswijk
 • Een stagevergoeding van €200 per maand voor verdere onkosten
 • Veel vrijheid om eigen projecten op te zetten, uit te voeren en verantwoordelijkheid voor te dragen
 • De mogelijkheid ervaring met alle facetten van het museum op te doen én deel uit te maken van de directie van het museum

Wij zoeken iemand met visie en ideeën en horen graag nieuwe stemmen, maar om een beeld te schetsen van onze vorige junior-directeuren:

 • Een bachelor 3, masterstudent, of recent afgestudeerde, bijvoorbeeld uit de richting kunstgeschiedenis, cultuurwetenschappen, Nederlands, mediastudies of educatie.
 • Beheerst de Nederlandse taal, Duits is een pré
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit, je werkt 5 dagen per week verdeeld over de hele week.
 • Affiniteit met kunst en cultuur
 • Ervaring in leidinggeven en organiseren met een goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel

Geïnteresseerd in een stage bij museum Villa Mondriaan? Je kunt tot en met maandag 1 juni je cv en motivatiebrief aanleveren. Maandag 8 juni vinden de gesprekken (online) plaats. Houd deze dag dus vooral vrij in je agenda. Je sollicitatie kun je richten aan Charlotte Rixten, directeur, via info@villamondriaan.nl. Mocht je meer informatie willen, dan kun je ook mailen naar info@villamondriaan.nl.

 

Aanvang stage: juli 2020

Periode: 6 maanden

Omvang: 5 dagen per week

Leer meer over museum Villa Mondriaan Het museum