nl
nl de en
Geopend | Dinsdag t/m zondag | 11:00 uur tot 17:00 uur
Tickets kopen

Zomer Kunstclub

Museum Villa Mondriaan zoekt jonge creatievelingen! Alle Mondriaans in de dop die het leuk vinden om te tekenen, schilderen, timmeren, knippen, plakken, vilten en weven zijn van harte welkom bij de kinderkunstclub.

Iedere workshop begint op zaal in het museum. De deelnemers maken aan de hand van interactieve opdrachten kennis met een bekende kunstenaar of stroming. Na de introductie gaan de jonge Mondriaans zelf aan de slag in het Villa Atelier. Iedere week staat een andere discipline centraal, waarbij verschillende materialen en technieken gebruikt worden. Ook gaan we aan de slag met textiel en maken we kennis met oude, Winterswijkse weefgetouwen. Extra leuk: met de meeste technieken kunnen de kinderen thuis verder aan de slag!

Kinderen uit groep 1 t/m 8 zijn elke donderdagmiddag tussen 13:00-14.30 welkom in het museum. Er zijn vijf workshops verdeeld over vijf weken, van 22 juli tot en met 19 augustus.

Ben je ook al bekend met de Zomertoer die ook deze zomervakantie wordt georganiseerd? Samen met actief Winterswijk biedt Villa Mondriaan de eerste les van de Zomer Kunstclub gratis aan. Zo maak je snel kennis met het museum en met de Zomertoer!  Deze les is gratis te volgen in het museumatelier, maar vereist wel een aanmelding vooraf.

Het is mogelijk om meerdere losse workshops te volgen of om voor de gehele lessenserie in te schrijven. De lessen gaan opeenvolgend in op de thema’s: identiteit, textielkunst, kunst en wetenschap, mens en natuur en echt of nep. De prijs voor het volgen van een losse les is €7,50, de prijs voor het volgen van de vier workshops gezamenlijk is €24,-. Aanmelden kan voor 19 juli 2021 via educatie@villamondriaan.nl

Terug naar overzicht