zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Laatste dagen - Face Off: Mondriaan vs. hedendaagse kunstenaars

8 maart t/m 22 september 2019

Tot en met 22 september vindt de tentoonstelling Face Off: Mondriaan vs. hedendaagse kunstenaars plaats in museum Villa Mondriaan. Face Off toont de portretten van Piet Mondriaan en recht daartegenover zet Villa Mondriaan de schilderijen van hedendaagse portretmakers als Philip Akkerman, Koos Breukel en Maayke Schuitema in een creatieve confrontatie – een ware culturele face off. Lees hier meer over de gloednieuwe tentoonstelling.
 

Hedendaagse Kunst in museum Villa Mondriaan

8 maart t/m 22 september 2019

Iris van Dongen (1975) zet vrouwen centraal in haar levensgrote portretten. De Nederlandse kunstenaar laat in de sferische beelden personen tot leven komen. Met verfijnde techniek tonen haar schilderijen vrouwen met een magische kracht. Speciaal voor de tentoonstelling heeft Iris van Dongen een zaalvullend patroon ontwerpen. Deze print tovert de zaal om tot één groot kunstwerk, die de bezoeker meesleept in de mysterieuze wereld van Van Dongen. 

Afbeelding: Iris van Dongen, Waiting Pose, 2005. Chadha Collection


Lisa Konno (1992) heeft als modeontwerpster het doel mode socialer te maken. Haar nieuwste collectie Nobu is geïnspireerd door haar Japanse vader, die al sinds de jaren '70 leeft in Nederland. De heersende misverstanden en clichés omtrent de Japanse cultuur en integratie is het startpunt geweest van haar collectie. Aan de hand van een speciaal ontwikkelde humoristische film - met haar kleurrijke vader in de hoofdrol - vraagt Konno haar vader naar zijn Japanse en Nederlandse identiteit. 

Afbeelding: Lisa Konno & Sarah Blok, Nobu (film still), 2018

Vytautas Kumža (1992) is een veelzijdig fotografisch talent. De in Litouwen geboren fotograaf creëert spannende installaties met gestileerde foto's. In een wereld vol perfecte en bewerkte fotografie legt Kumža vanuit zijn studio juist het maakproces bloot. hij laat de toeschouwer de rauwe schoonheid zien van het nemen van een sterke foto. Kumža maakt van Villa Mondriaan zijn werkplaats, waarbij de foto's overal hangen en niet zoals je gewend bent. 

Afbeelding: Vytautas Kumža, Half empty half full, 2019

←terug naar overzicht