zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Dutch Design: Ineke Hans

Vanaf 2 maart toont museum Villa Mondriaan de functionele en stijlvolle meubels van de Nederlands industrieel ontwerper Ineke Hans (1966). Hans begon als meubelontwerper, maar ontwerpt inmiddels zowel industriële producten en meubels als handgemaakte objecten voor internationale labels. Daarnaast werkt ze met haar studio aan architectonische opdrachten en tentoonstellingsontwerpen.

Hans staat bekend om haar pragmatische en functionele ontwerp, gekenmerkt door een duidelijke stijl met heldere vormen en kleuren. Hierbij neemt zij traditionele en hedendaagse open source productiemethodes mee in de vervaardiging van haar werk. Ze speelt met de interactie tussen mens, object en ruimte waarbij ze streeft naar sociale en zinvolle ontwerpen.

Een voorbeeld van haar 'sociale design' is de Instant Desk voor het Londense online platform Opendesk. Het ontwerp kan digitaal worden gedownload en via één van de 600 wereldwijd aangesloten werkplaatsen worden geproduceerd. Uit één standaard plaat multiplex zijn computergestuurd twee inklapbare tafels te frezen. De mobiliteit van de tafel speelt zo slim in op de hedendaagse behoefte aan o.a. flexibele werkplekken.

air max 90 essential sale

←terug naar overzicht