nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Let op! De deadline is verlengd tot 7/07/2023

Open Call Tentoonstelling Jong & Veelbelovend: Geboortegrond

Van 4 november 2023 tot 15 april 2024 toont Villa Mondriaan in de tentoonstelling Jong & Veelbelovend: Geboortegrond werk van hedendaags talent in dialoog met Piet Mondriaan.

Museum Villa Mondriaan is hét museum voor coming-of-age. De wereldberoemde Piet Mondriaan ontwikkelde zijn kunstenaarschap tijdens zijn tienerjaren in deze villa in Winterswijk. Naast topstukken van de jonge Mondriaan toont het museum werken van zowel gevestigde als hedendaagse kunstenaars in hun zoektocht naar een eigen signatuur. Eén ding hebben de kunstenaars gemeen: net als de jonge Mondriaan bevinden ze zich allemaal in een turbulente ontwikkelingsfase.

Voor Jong & Veelbelovend vragen wij kunstenaars -in de beginfase van hun artistieke carrière- om invulling te geven aan het thema ‘’geboortegrond’’. Geboortegrond kan verwijzen naar de emotionele band met een bepaald gebied, leefomstandigheden of in bredere zin naar personen. De discipline (video/installatie/keramiek/AI) staat vrij.

Alle informatie en praktische gegevens is te vinden via deze link: Villa Mondriaan Open Call Tentoonstelling Jong en Veelbelovend: Geboortegrond

Geïnteresseerd? Stuur voor 7 juli jouw voorstel naar directie@villamondriaan.nl. Voor vragen over de Open Call kun je contact opnemen met: 0543 – 515 400.