nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

‘Mondriaan in beeld’

Door Wietse Coppes

Vorig jaar gaf Wietse Coppes, conservator Mondriaan & De Stijl van het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, op de 150e geboortedag van Mondriaan een lezing in Villa Mondriaan met als titel ‘Mondriaan aan het woord’. Dit jaar keert hij op vrijdag 3 maart terug met een lezing over Mondriaan en fotografie, met als titel ‘Mondriaan in beeld’. Samen met collega Leo Jansen publiceerde Coppes op 13 januari een boek met daarin alle 411 portret- en atelierfoto’s van Mondriaan. Het onderzoek dat zij deden naar de foto’s bracht verrassende nieuwe inzichten aan het licht, met name over de persoon achter de kunstenaar. In zijn lezing zal Coppes ingaan op de totstandkoming van het boek en over de rol die fotografie speelde in het leven van Piet Mondriaan.

Het boek Mondriaan en fotografie. De kunstenaar in beeld is een uitgave van het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis en Tijdsbeeld Uitgeverij. Het verscheen in drie talen (Nederlands, Engels en Frans) en is te koop bij de betere boekhandels, voor een adviesprijs van € 59,95.

 

Deze lezing vindt plaats op vrijdag 3 maart om 16:00 in museum Villa Mondriaan.

De kosten bedragen €12 euro per persoon. Vrienden van Villa Mondriaan betalen €10 euro per persoon.

Meld je hier aan. 

 

*De interactieve lezing is onderdeel van Piet is Jarig in Villa Mondriaan. Tijdens het feestweekend vinden er van 3 tot en met 5 maart voor jong en oud feestelijk activiteiten, workshops en lezingen plaats en kunnen bezoekers voor de helft van de prijs het museum bezoeken.

 

Afbeelding: Mondriaan en fotografie, Wietse Coppes & Leo Jansen, Tijdsbeeld, 2023

 

 

 

Terug naar overzicht