nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Museum Villa Mondriaan zoekt jonge creatievelingen! Alle Mondriaans in de dop die het leuk vinden om creatief bezig te zijn, zijn in augustus en september weer van harte welkom bij de Kinderkunstclub. Doe je ook mee?

In vijf workshops, verdeeld over vijf weken, gaan we kennis maken met echte kunst. Na de introductie in de museumzalen, gaan we als jonge Mondriaans zelf aan de slag in het Villa Atelier. Deze editie staan verschillende druktechnieken centraal en onderzoeken we het thema “familie”.

Elke workshop duurt 90 minuten en elke week wordt er aan een nieuw project gewerkt. We gaan linosnede’s, stencildrukken en reliëfdrukken maken. Heb je dit al eens eerder gedaan? Of nog nooit? Het is allebei goed: bij de Kinderkunstclub kun je je talenten inzetten en een heleboel nieuwe vaardigheden leren. Afsluitend aan de vijfde workshop vindt er een echte expositie plaats in het museum waar alle familie en vrienden mogen komen kijken.

De kosten bedragen €30,- per deelnemer voor de volledige reeks. Het is in overleg ook mogelijk om minder cursusdagen te volgen. Alle lessen beginnen om 15:00 uur en eindigen om 16:30 uur.

Wil je graag meedoen? Meld je dan voor 13 september aan, vol is vol. Aanmelden kan via educatie@villamondriaan.nl. Vermeld hierin de naam van de deelnemer, de leeftijd en het telefoonnummer. Tot ziens in het museum!

Data: Woensdagmiddag 20 september tot en met 11 oktober van 15:00 tot 16:30.*

Leeftijd: 6 tot en met 12 jaar

*De vijfde les vindt plaats op 25 oktober in verband met de herfstvakantie. Deze duurt van 15:30 t/m 17:00. Familieleden zijn deze les uitgenodigd om de eindexpositie van de Mondriaantjes in de dop te bekijken.

Creditline: Museum Villa Mondriaan

Terug naar overzicht