nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Louise te Poele: Into the Pleasure Dome

Spiegelende platen, abstracte paardfiguren, wapperende gewaden, een kleurrijke bloemenzee; door middel van fotografische en driedimensionale werken creëert multidisciplinair kunstenaar Louise te Poele een totaalervaring voor bezoekers. In haar nieuwste solotentoonstelling Into the Pleasure Dome bevraagt te Poele de rol van de mens in relatie tot de natuur.

‘’De werkelijkheid is soms een onoplosbare puzzel. Natuurlijk vraag ik me ook wel eens af, in hoeverre buigt de wereld mee totdat ze knakt of is die rekbaarheid toch groter dan dat wij misschien denken? En moeten we soms een beetje wennen aan alle nieuwe verschijningsvormen?’’, aldus te Poele. Wars van modern cynisme en met haar gedachtenspinsels als belangrijkste oerbron biedt te Poele met Into the Pleasure Dome een surrealistische verwondering in turbulente tijden.

Met behulp van fotografische werken en installaties heeft te Poele drie tentoonstellingsruimtes omgetoverd tot levende kunstwerken. Met een ‘Infinty Room’, een ‘Flower Abundance Room’ en een ‘Recovery Room’ bevraagt te Poele de scheidingslijn tussen binnen en buiten, tussen beperking en vrijheid, tussen dier en natuur. Bezoekers worden uitgedaagd om zich middenin de kunstwerken te begeven en letterlijk in haar creaties te kruipen. Wees welkom, maar besef dat elke stap in deze Pleasure Dome resoneert en invloed heeft op de werken. ‘’Beweegt daar nou een staart?’’

Ter gelegenheid van Mondriaan 150ste verjaardag exposeert Villa Mondriaan hedendaags talent van eigen bodem. Net als Mondriaan zijn te Poele en ontwerper Joris Laarman afkomstig uit de Achterhoek en exposeren zij hun werk over de hele wereld.

Terug naar overzicht
Louise te Poele: Into the Pleasure Dome