nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Sponsoren, giften en legaten

Elke manier van ondersteuning, groot of klein, eenmalig of structureel, draagt bij aan de toekomst van Villa Mondriaan. Denk hierbij aan:

 • Het ontwikkelen van educatieprojecten. Laat ieder kind uit de regio een bezoek brengen aan Villa Mondriaan.
 • Het uitbouwen van Villa Mondriaan als cultureel ontmoetingspunt. Ondersteun in de organisatie van lezingen en cursussen.
 • Het bouwen van een eigen collectie. Help ons met het aankopen van belangrijke kunstwerken uit de vroege periode van Piet Mondriaan.

 

Schenken

Villa Mondriaan hoopt dat het museum na een bezoek een blijvende plek in uw hart verovert. Wanneer u ons museum wilt ondersteunen, kunt u dit doen door middel van een gift. U kunt eenmalig schenken, maar er bestaat ook de mogelijkheid om periodiek te schenken. Bij de laatste optie is het belastingvoordeel meestal het grootst.

U kunt schenken als bedrijf of als persoon.

 • Schenkt u als bedrijf, dan kunt u 150% van de gift aftrekken van de vennootschapsbelasting*.
 • Schenkt u als persoon, dan zijn er twee mogelijkheden.
  1. Allereerst kunt u eenmalig schenken. U mag de gift voor 125% van uw inkomensbelasting aftrekken.**
  2. U kunt ook periodiek schenken. Dit is voor u en voor Villa Mondriaan het meest aantrekkelijk. Als u voor tenminste vijf jaar een bedrag aan ons schenkt, dan geldt de 125% aftrek voor de inkomstenbelasting. In dit geval zijn de drempelbedragen niet meer van toepassing.***

 

Word sponsor

Als sponsor van Villa Mondriaan liggen er mooie kansen voor u! Niet alleen helpt u ons culturele en maatschappelijke doelen te ondersteunen, u krijgt ook de gelegenheid om binnen ons museum gebruik te maken van de vele mogelijkheden die er zijn om uw eigen bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. Denk hierbij aan het gebruiken van een van de exclusieve ruimtes van het museum voor een vergadering of diner.

 

Word lid van Meesters van Mondriaan Club

Als u lid wordt van onze Meesters van Mondriaan  Club dan wordt u structureel vriend van het museum. Dit houdt in dat wij u regelmatig op de hoogte brengen van nieuwe exposities, u uitnodigen voor exclusieve openingen en private dining avonden in de nabijheid van de kunstwerken van Piet Mondriaan. Tijdens deze bijeenkomsten waar u alleen op uitnodiging aan kunt deelnemen, zal u in het gezelschap van onze museumdirecteur uw netwerk verrijken met andere enthousiaste kunstliefhebbers met uiteenlopende achtergronden.

 

Nalaten

U kunt er ook voor kiezen museum Villa Mondriaan op te nemen in uw testament. Dit kan op verschillende manieren:

 • Een legaat: een bepaald bedrag of een (kunst)object uit uw nalatenschap wordt toegekend aan museum Villa Mondriaan
 • Een erfstelling: een deel van uw nalatenschap gaat naar museum Villa Mondriaan
 • Een fonds op naam: vanaf €50.000 kunt u ook een eigen fonds oprichten uit uw nalatenschap. Het nagelaten bedrag komt volledig ten goede aan het museum.

 

Wilt u meer informatie ontvangen over schenken, Meester van Mondrian worden of het opnemen van museum Villa Mondriaan in uw testament? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met het museum via info@villamondriaan.nl of door te bellen naar 0543-515400.

*Let op dat deze vermenigvuldigingsfactor wordt toegepast op maximaal € 5.000, zodat de verhoging maximaal € 2.500 bedraagt. Verder mag u niet meer dan 50% van de in het desbetreffende jaar behaalde winst aan giften aftrekken, met een maximum van € 100.000.
** Ook in dit geval geldt de verhoging op maximaal € 5.000, zodat voor de inkomstenbelasting de verhoging maximaal € 1.250 bedraagt. Daarbij moeten giften groter zijn dan 60 euro en de aftrek geldt alleen voor dat deel van de giften dat hoger is dan 1% van het verzamelinkomen (bij €35.000,- per jaar dus €350,-). De aftrek is maximaal 10% van het zogenoemde verzamelinkomen vóór aftrek van de persoonsgebonden aftrek.
***Wel geldt de bovengenoemde maximale verhoging van € 1.250. Villa Mondriaan draagt zorg voor het opmaken van de notariële akte.