zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Piet is jarig!

Op 2, 3 en 4 maart viert museum Villa Mondriaan de 146e verjaardag van Piet Mondriaan en jij bent uitgenodigd! We vieren maar liefst drie dagen lang de verjaardag van een van Winterswijks meest bekende inwoners. Gedurende dit weekend betaal je slechts €4,50 entree, inclusief koffie en feesttaart! Om het weekend extra feestelijk te maken, is er een speciaal programma.

Zo krijg je bijvoorbeeld de unieke kans om mee te doen aan een les yoga tussen de schilderijen van oud-museumdirecteur Maaike Kool. Op zaterdag 3 maart vertelt Marcel van Ool, auteur van het boek Mondriaan: uit de natuur en adviseur landschap en cultuurhistorie bij Staatsbosbeheer, in een interview over de invloed van de natuur op het werk en leven van Mondriaan. Op zondag 4 maart kun je meer horen over koninklijke portretten in een lezing van Hanna Klarenbeek, conservator bij Paleis Het Loo. Zij zal Mondriaans portret van Koningin Wilhelmina, dat momenteel te zien is bij museum Villa Mondriaan, bespreken in relatie tot andere bijzondere koninklijke portretten uit de collectie van Paleis Het Loo.

Daarnaast zijn er elke dag gratis rondleidingen door net geopende tentoonstelling ‘Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd’ en kunt u meedoen aan allerlei kosteloze workshops voor jong en oud. Kortom, genoeg te doen dit weekend bij museum Villa Mondriaan!

Het volledige programma vind je hier.

Ook de Mondriaan-escape room viert de verjaardag van Piet! Vanwege de 146e verjaardag van Mondriaan krijg je 14,6% korting op je Escape room-bezoek op 2, 3 of 4 maart. De korting is alleen te gebruiken voor boekingen, die plaatsvinden in de escape room gedurende dit weekend. Je kunt vanaf vandaag de kortingscode PIETISJARIG invullen bij een boeking via de website van Escape Room Winterswijk.

Kom met het openbaar vervoer naar Piet is Jarig! Boek je kaartje vanaf nu via Arriva en ontvang maar liefst 25% korting op je reis. Deze actie is alleen geldig voor reizen op 2, 3 of 4 maart. Let op: de korting is pas bij het afrekenen zichtbaar. 

 

 

←terug naar overzicht