zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Piet is jarig!

Piet is jarig, dus Villa Mondriaan viert feest! Kom je ook?

Het is 100 jaar geleden dat De Stijl is opgericht en het is Piets verjaardag: tijd voor feest! Het jaarlijks terugkerende feestweekend in Winterswijk staat dit jaar in het teken van Mondriaan en De Stijl. Bezoek de gloednieuwe tentoonstelling Figuratie in Stijl en laat je verbazen door de wonderen van een van de meest iconische kunstbewegingen van Nederland in allerlei leuke evenementen.

Gedurende het eerste weekend van maart halveert het museum drie dagen lang haar toegangsprijs: een entreebewijs kost dan €4,50- in plaats van €9,-. Om er een echt verjaardagsfeest van te maken trakteren we iedere bezoeker op een kop koffie en een stuk feesttaart! Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Er zijn interessante lezingen van onder andere Eva Rovers (biografe van Helene Kröller-Müller) en Marieke Jooren (conservator van de tentoonstelling over Peter Alma in Museum Arnhem). Ook organiseren we op zondag 5 maart het grote Piet verjaardagsontbijt. Heet jij Piet of Pieter? Kom genieten van een gratis en geheel verzorgd ontbijt midden in Villa Mondriaan! Voor de lezingen en het grote Piet verjaardagsontbijt geldt een reserveringsverplichting.

Tevens kunnen bezoekers meedoen aan een gratis schilderworkshop in de museumtuin en zijn er iedere dag gratis rondleidingen in het Nederlands en Duits door het museum. De kinderen kunnen zich vermaken met creatieve workshops. Het museum is dit hele weekend open van 11:00 tot 17:30 uur.

Iedereen: van jong tot oud, van blond tot grijs en van boer tot stadse is welkom op het verjaardagsfeest van Piet!

Klik hier voor het volledige programma.

 

Villa Mondriaan biedt, in samenwerking met onze partner Arriva, 20% korting op uw (retour) treinreis naar Winterswijk tijdens Piet is Jarig! Deze kortingsactie is alleen geldig in het weekend van 3, 4 en 5 maart. Klik hier om de kaarten met korting te bestellen!

 

←terug naar overzicht