nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Dag van de Leraar: Sheila’s favoriete activiteiten

5 okt 2020

Hoi! Ik ben Sheila, junior-directeur educatie bij Villa Mondriaan. Op de Dag van de leraar deel ik mijn drie favoriete educatie-activiteiten van ons museum! Met allerlei kijk- en doe-opdrachten wordt de kunst in het museum tot leven gebracht. Hartstikke leuk dus voor jong en oud! Of je nou met school komt of gewoon zelfstandig het museum bezoekt; er is voor ieder wat wils.

De eerste activiteit die ik graag uitlicht is onze interactieve rondleiding voor kinderen. Jonge kinderen kunnen Op Avontuur in Villa Mondriaan; voor de wat oudere kinderen is er de Mondriaan Expert Tour. Er valt van alles te ontdekken in het museum en om je een beetje op weg te helpen nemen we natuurlijk attributen mee op deze reis. Met een mix van uitdagende vragen en spelletjes bekijken we kunst eens op een hele andere manier. Misschien zie jij wel iets wat zelfs de rondleider nog nooit heeft gezien?

Mijn persoonlijk favoriete activiteit in het museum is de workshop “Maak je eigen verf”. Deze workshop is voor de echte doeners die wel van wat actie houden. Ook erg belangrijk: dat je niet bang bent om vies te worden. We gaan namelijk te werk zoals de schilders dat vroeger ook deden en maken zelf verf om mee te schilderen. Heel lang geleden deden ze dat met een mengsel van ei en gekleurd poeder (pigment). Daarna werd ei vervangen door olie. Wij maken ze gewoon allebei en testen ze vervolgens uit. Wat voor effect heeft het als je schildert met olie? En wat is dan het verschil met ei? Als proef op de som maak je met je favoriete verf je eigen meesterwerk!

Last but not least: ons kleine kunstkijkerskistje. Dit gloednieuwe kistje heeft pas net zijn intrede gemaakt in ons museum. Het is bedoeld voor onze allerkleinste bezoekers en kan bij de kassa worden afgehaald. In het kistje zitten allerlei kleine spulletjes die je mee kunt nemen op zaal. Met een kekke kaleidoscoop ziet kunst er toch wel een beetje anders uit, hè? Het setje doe-kaarten zorgt daarnaast voor voldoende afwisseling. Er zitten leuke vragen en opdrachtjes tussen die je samen kunt doen. Zo is er voor ieder kind genoeg te beleven in het museum!Wil je meer weten over één van onze educatie-activiteiten? Of wil je liever een programma op maat? Neem dan contact met ons op via educatie@villamondriaan.nl.

Terug naar overzicht