nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Aan het woord | junior-directeur educatie Sheila Reda

15 jan 2021

Het museum is dicht, maar achter de schermen wordt er natuurlijk gewoon doorgewerkt! Ondanks dat we even geen bezoekers kunnen ontvangen, is er nog genoeg te doen. Vandaag geeft onze junior-directeur Sheila een inkijkje in haar dagelijkse bezigheden en haar werkplek thuis!

“Als hoofd van de educatie binnen het museum ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de uitvoering van de programma’s voor verschillende doelgroepen. Voor de rondleidingen kan ik gelukkig hulp inschakelen van ons fantastische team rondleiders, die allen even enthousiast en toegewijd zijn en je graag een prettige ervaring willen bieden in Villa Mondriaan Sinds ik thuiswerk krijg ik regelmatig aanvragen binnen van scholen die in de aankomende maanden naar het museum zouden willen komen. In samenspraak met de docenten stel ik dan een programma op en schaaf ik hier en daar wat bij om het te laten aansluiten op de wensen. Aangezien de situatie nog onzeker blijft en we geen garantie hebben dat we leerlingen fysiek kunnen ontvangen, werk ik intussen ook alvast plannen uit voor een digitaal alternatief Hoewel ik het heel erg jammer vind dat ik nu zo weinig menselijk contact heb met bezoekers en vrijwilligers, zijn er ook voordelen aan het thuiswerken. De tijd die ik nu extra heb, geeft mij wat meer ruimte om alvast te beginnen met de ontwikkeling van nieuwe programma’s. Zo ben ik nu bijvoorbeeld bezig met het concept voor de lessenreeks die ter gelegenheid van 150 jaar Mondriaan zal worden aangeboden! Dit vind ik ontzettend leuk om te doen; in deze fase van het proces ben je namelijk nog heel vrij om ambitieuze ideeën te bedenken. Niets is te gek en the sky is the limit!”

Heb je een vraag aan Sheila of wil je meer weten over onze educatieprogramma’s? Je kunt haar per mail bereiken via educatie@villamondriaan.nl!

Terug naar overzicht