nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Aan het woord | directeur Charlotte Rixten

10 feb 2021
Aan het woord: directeur Charlotte Rixten ◊ Het museum is dicht, maar achter de schermen wordt er natuurlijk gewoon doorgewerkt! Ondanks dat we even geen bezoekers kunnen ontvangen, is er nog genoeg te doen. Vandaag geeft directeur Charlotte een inkijkje in haar dagelijkse bezigheden en haar werkplek thuis!
 
“‘Doe je nog wel iets nu het museum dicht is?’ Die vraag heb ik vaak gekregen tijdens de lockdowns. Alles wat we doen in het museum, doen we voor de museumvloer. Waar we nu als musea niet meer omheen kunnen, is dat die museumvloer helemaal niet alleen in het museum ligt. Die is ook online, op onze website en hier: op Facebook. Nog steeds hebben we het afgelopen jaar ontzettend veel kunnen delen over onze kunst en over Mondriaan.
 
Als directeur bemoei ik mij natuurlijk overal tegenaan, maar met twee junior-directeuren die het dagelijkse reilen en zeilen onder hun hoede nemen, kijk ik altijd het liefst vooruit. En onze allerleukste plannen zijn natuurlijk de tentoonstellingen. Deze februari is een spannende maand, want we zijn druk met de voorbereidingen voor de nieuwe tentoonstellingen. Van 5 tot 7 maart staat de grote opening én Piet Mondriaans verjaardagsfeest gepland.
 
Mogen we in maart weer open? Ik heb hier op mijn thuiskantoor maar één iemand om een wedje mee te leggen en mijn zorgen door te spreken: Ronja de Roverskat. Zij heeft een zak brokjes en een blikje Gourmet op 5 maart staan, wat denk jij?
Terug naar overzicht