nl
nl de en
Dinsdag t/m zondag geopend | 11:00 - 17:00 uur

Piet Pinhole

Vandaag de dag maken we overal foto’s van; van onszelf, vakanties, bijzondere gebeurtenissen, familie, enz. Met onze mobiel hebben we binnen een paar seconden al tien foto’s gemaakt. Dit ging vroeger wel anders. Hoe? Ontdek dit maakproces tijdens de workshop “PIET PINHOLE”!

In de 19e eeuw kwam de fotografie op en veel schilders maakten hier gebruik van. Zo ook Mondriaan. Waarschijnlijk heeft Mondriaan het schilderij “Jantje” gemaakt met behulp van foto’s. Het leven van Mondriaan werd ook door zijn omgeving vastgelegd, zoals een foto in het appartement die je hiernaast ziet.

Na een korte, inhoudelijke introductie gaan de deelnemers zelf aan de slag. Ze gaan hun eigen pinhole camera maken. Wanneer de camera klaar is, gaan de deelnemers onderzoeken hoe ze de mooiste en scherpste foto kunnen krijgen. Hoe sterk is het licht? Hoe gevoelig is het fotopapier? Wat is de beste afstand tussen de camera en het object? Hoe lang is de sluitertijd? Uiteindelijk gaan ze hun eigen selfie maken! De foto’s zullen worden ontwikkeld in een donkere kamer: de doka.

Deze workshop is seizoensgebonden en kan alleen worden geboekt tussen maart en oktober.

Terug naar overzicht