nl
nl de en
Geopend | Dinsdag t/m zondag | 11:00 uur tot 17:00 uur
Tickets kopen

Piet Pinhole

Vandaag de dag maken we overal foto’s van; van onszelf, vakanties, bijzondere gebeurtenissen, familie, enz. Met onze mobiel hebben we binnen een paar seconden al tien foto’s gemaakt. Dit ging vroeger wel anders. Hoe? Ontdek dit maakproces tijdens de workshop “PIET PINHOLE”!

De workshop begint met een korte introductie over fotografie. In de 19e eeuw kwam de fotografie op en veel schilders maakten hier gebruik van. Zo ook Mondriaan. Waarschijnlijk heeft hij het schilderij “Jantje” gemaakt met behulp van een paar foto’s van Jantje.

Na de introductie gaan de leerlingen zelf aan de slag! Ze gaan hun eigen camera, een Pinhole camera, maken. Wanneer de camera klaar is, gaan de leerlingen onderzoeken hoe ze de mooiste en scherpste foto kunnen krijgen. Hoe sterk is het licht? Hoe gevoelig is het fotopapier? Wat is de beste afstand tussen de camera en het object? Hoe lang is de sluitertijd? Uiteindelijk gaan ze hun eigen selfie maken! De foto’s zullen ontwikkeld worden in een donkere kamer, de doka.

Na afloop krijgt iedereen hun eigen selfie mee naar huis!

Terug naar overzicht