nl
nl de en
Geopend | Dinsdag t/m zondag | 11:00 uur tot 17:00 uur
Tickets kopen

Mijn Museum

Kunstenaars en conservatoren in de dop gezocht! Maak met de klas een eigen museum! Wij bereiden je voor en leggen je alles uit over het museum en de bijbehorende taken.

Voor een periode van ongeveer 6 weken bezoeken de leerlingen wekelijks Museum Villa Mondriaan in het kader van het project “MIJN MUSEUM”. Tijdens deze bijeenkomsten worden de leerlingen opgeleid tot ware kunstenaars en conservatoren. Ze leren alles over het restaureren van schilderijen, wat de juiste temperatuur in een museumzaal is, hoe bewakers bezoekers in de gaten houden, hoe je spullen moet verkopen in een museumwinkel, hoe je een informatiebordje bij een werk moet maken, enz. Ze leren dus alles over het museumleven.
Al deze kennis en creativiteit gaan de leerlingen inzetten bij het maken van een eigen museum op school! Leerlingen maken kunstwerken voor het museum, ze richten het museum zelf in, ze openen het museum feestelijk en met een speech, en natuurlijk gaan ze de bezoekers rondleiden door hun eigen museum. Kortom, leerlingen worden echte kunstenaars en conservatoren in 6 weken!

Terug naar overzicht