nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Mijn Museum

Kunstenaars en conservatoren in de dop gezocht! Maak met de klas een eigen museum. Wij bereiden je voor op- én leggen je alles uit over het museum en de bijbehorende taken.

Voor een periode van ongeveer 6 weken bezoeken de leerlingen elke week museum Villa Mondriaan in het kader van het project “MIJN MUSEUM”. Tijdens deze bijeenkomsten worden de leerlingen opgeleid tot ware kunstenaars en conservatoren. Ze komen in zes weken alles te weten over het museumleven en daarmee het bewaren van erfgoed. Van het restaureren van schilderijen, de juiste temperatuur in de museumzaal, hoe bewakers bezoekers in de gaten houden, hoe je spullen moet verkopen in een museumwinkel tot het maken van informatiebordjes bij een kunstwerk.

Al deze kennis en creativiteit zetten de deelnemers in bij het maken van een eigen museum op school! Leerlingen maken kunstwerken voor het museum, ze richten het museum zelf in, ze openen het museum met een speech, en natuurlijk leiden ze de bezoekers rond. Kortom, leerlingen worden echte kunstenaars en conservatoren in 6 weken!

Terug naar overzicht