nl
nl de en
Geopend | Dinsdag t/m zondag | 11:00 uur tot 17:00 uur
Tickets kopen

Mondriaan expert tour

Vandaag gaan we naar Museum Villa Mondriaan om te kijken naar het werk van de wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan. Na deze tour ben je een echte Mondriaan Expert! Door middel van drie spellen weet je precies hoe je naar een schilderij moet kijken en wat een echte Mondriaan is.

De Mondriaan Expert Tour begint in de glazen gang van Museum Villa Mondriaan met een introductie over het museum en kunstenaar Piet Mondriaan.

Na de introductie gaan de leerlingen naar het voormalig woonhuis van de familie Mondriaan. Piet Mondriaan heeft hier zijn teken- en schildertalent ontwikkeld met behulp van zijn oom Frits en zijn vader. Zie jij het verschil tussen de schilderijen?
Daarna vervolgen de leerlingen de tour naar de museumzaal, die volhangt met vroege werken van Mondriaan. Hier begint het echte werk! We gaan kijken naar kleuren, figuren, materialen, etc. om te ontdekken wat typisch is voor het werk van Mondriaan. Hier spelen wij het spel “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”.

Wat heeft Mondriaan na deze periode gemaakt? Hoe heeft hij zich ontwikkeld? De leerlingen kijken naar het hele oeuvre van Mondriaan en testen daarna elkaars kennis met het “Uuuhvre” spel. Kunnen ze alle schilderijen in de juiste volgorde leggen?

Om een echte Mondriaan expert te worden, moeten leerlingen echte en neppe schilderijen van elkaar kunnen onderscheiden. Ze passen hun pas geleerde kennis toe op verschillende schilderijen om te kunnen ontdekken of het een echte Mondriaan is of toch een neppe. De leerlingen spelen het spel “Echte neppers”.

Na afloop van de Mondriaan Expert Tour hebben de leerlingen zoveel geleerd over Piet Mondriaan en zijn schilderijen, dat ze echte Mondriaan experts zijn geworden.

Terug naar overzicht