nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Madonna met Engelen

31 mrt 2021

Jan Toorop | Madonna met Engelen | Datering origineel: circa 1920-1921

Marie-José van der Logt-Mikx: “De prenten Het Offer en Madonna met Engelen hingen in mijn ouderlijk huis in Nijmegen, langs de trap naar de eerste verdieping. Ik heb er altijd met bewondering naar gekeken. Toen mijn ouders in 1989 verhuisd zijn naar een appartement zijn de prenten, evenals enkele andere  ingelijste foto’s, in een Curver opbergbox meeverhuisd en niet meer opgehangen. Na het overlijden van mijn beide ouders in 2003 heb ik onder andere deze Curver opbergbox met foto’s meegenomen.

Vorig jaar heb ik de tijd genomen om het een en ander te bekijken in verband met een stukje familiegeschiedenis en toen zag ik ook deze prenten van Jan Toorop weer. Ik heb ze toen in mijn huis een plekje gegeven samen met twee andere dierbare schilderijtjes.

Mijn vader kwam oorspronkelijk uit Rotterdam. De prenten moeten voor het bombardement van Rotterdam zijn ingelijst en in zijn bezit gekomen zijn. Zijn ouderlijk huis stond namelijk in de binnenstad van Rotterdam. Hier was niets meer van over na het bombardement op wat kleine spullen na. Ook zijn beide ouders, broer, zus en huishoudster kwamen om. De prenten vormen nu voor mij weer een herinnering aan Rotterdam, mijn familie en mijn ouderlijk huis. De prent Madonna met Engelen staat symbool voor mijn overleden familieleden.”

Terug naar overzicht