nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Multizintuigelijkheid in La vibration des couleurs

Museum Villa Mondriaan maakte voor La vibration des couleurs aanpassingen om het museumbezoek toegankelijk te maken voor bezoekers met een visuele beperking. Uit een klankbordgroep van het Oogcafé kwamen waardevolle adviezen en praktische tips die het museum heeft doorgevoerd.

Samenwerkingen

Het museum heeft samengewerkt met verschillende instellingen om de toegankelijkheid te waarborgen. Zo legde de Gemeente Winterswijk geleidelijnen aan met Mondriaanmotief. Ook zullen er vanaf mei twee keer per maand kosteloos rondleidingen plaatsvinden van onze rondleiders die zijn opgeleid door Mickxs. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Multizintuigelijkheid

Naast deze praktische aanpassingen heeft het museum extra initiatieven genomen om meerdere zintuigen te prikkelen. Een combinatie van voelreliëfs en een audiodescriptietour maakt het voor blinden en slechtzienden mogelijk om kunst te ervaren. Bovendien is er een muziekstuk ontwikkeld in samenwerking met Kunst- en Cultuurcentrum Boogiewoogie. Dit muziekstuk geeft een vertaling van de kleurrijke luministische werken in de tentoonstelling.

De voelreliëfs worden mede mogelijk gemaakt door steun van het Cultuurfonds en het Mondriaan Fonds.

Terug naar overzicht