nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Benjamin Li en Jacco Olivier

Benjamin Li (NL, 1985) studeerde in 2013 af als fotograaf aan de Willem de Kooning academie en studeerde eerder Psychologie. In de tentoonstelling ‘TE KOOP’ brengt hij deze beide interesses samen.

Voor ‘TE KOOP’ plaatste Li zorgvuldig geënsceneerde foto’s als advertentie op een zestal verkoopsites en ging vervolgens met de geïnteresseerden in gesprek, met de meest uiteenlopende conversaties als gevolg.
Het is opvallend om te zien dat sommige aspecten van de foto de toeschouwer in de context van een verkoopsite ontgaan. Zowel de foto’s als de gesprekken maken deel uit van ‘TE KOOP’, waarin kijkgedrag, hebberigheid en consumentisme centraal staan.

Jacco Olivier (NL, 1972) zoekt in zijn werk de grenzen van de schilderkunst op. Door het samenbrengen van schilderkunst, fotografie en film, breekt hij met het eeuwenoude Idee van een schilderij als stilstaand beeld. Olivier schildert zijn werken op kleine panelen en legt de totstandkoming stap voor stap vast, vervolgens verwerkt hij dit alles tot een film. Waar hij begon met figuratief werk zijn figuren en objecten een steeds minder prominente rol gaan spelen in zijn films. Steeds meer staat de verf op zichzelf en neemt hij de kijker mee door de verschillende verflagen, met wonderbaarlijke beelden als resultaat.

Terug naar overzicht