nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Werkdag van een vrijwilliger | Anne-Marie

25 jul 2020

Zonder vrijwilligers kan Villa Mondriaan niet functioneren. Onze gastheren en gastvrouwen staan iedere dag klaar voor de bezoekers, beantwoorden hun vragen en zorgen dat ze met een tevreden gevoel het museum weer verlaten. Eén van onze vrijwilligers is Anne-Marie. Wat doet zij zoal op een dag? En waarom is het zo leuk om gastvrouw te zijn bij Villa Mondriaan?

Anne-Marie kwam bij Villa Mondriaan terecht nadat ze bij haar vorige werkgever de omgang met mensen miste. Gelukkig is er bij het museum geen tekort aan leuke gesprekken! Als gastvrouw staat Anne-Marie het liefste achter de kassa en onderhoudt ze graag de museumwinkel, maar ook als suppoost door het museum lopen vindt ze leuk om te doen. Aan het begin van de dag spreekt ze met andere vrijwilligers die dag af wie wat gaat doen. Zo is er altijd ruimte om af te wisselen.

En waarom is Villa Mondriaan zo’n leuke werkplek? Het contact met de andere vrijwilligers is altijd erg leuk, maar het mooiste vindt ze toch de gesprekken met bezoekers. Vanuit heel Nederland komen mensen naar het museum, en Anne-Marie maakt graag een praatje met ze over hun bezoek, of waar ze vandaan komen. Zo ben je als gastvrouw een belangrijk onderdeel van de ervaring van de bezoeker. En gaat die bezoeker met een tevreden gevoel naar huis, dan doet Anne-Marie dat ook!

Word je enthousiast van dit verhaal? In deze gekke tijden zijn we hard op zoek naar nieuwe (tijdelijke) vrijwilligers! Klik hier voor meer informatie.

Terug naar overzicht