nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Kennis maken met | Laura Wassing

17 apr 2020

Maak kennis met onze junior-directeur educatie! Laura is 24 jaar oud en is bij museum Villa Mondriaan onder andere verantwoordelijk voor de workshops, kinderrondleidingen en de leerlijn ’Reis naar Abstractie’. Tot augustus maakt zij deel uit van de museumdirectie. Zo maakt zij kennis met alle facetten van het werken in een museum.

Laura is pas net klaar met haar masterstudie Kunst, Cultuur en Erfgoed in Maastricht. Daar kwam zij terecht na haar bachelor International Studies. Hiervoor mocht ze stagelopen in een museum, wat haar zo goed beviel dat ze op zoek ging naar een passende masteropleiding. De culturele sector past namelijk goed bij haar door haar interesses in cultuur en geschiedenis. Zij wil graag meehelpen om deze met iedereen te delen.

Praktijkervaring

Hoewel ze enigszins toevallig de cultuurwereld in is gerold, heeft ze al aardig kennis mogen maken met educatie in musea! Ze werkt namelijk al een tijdje bij het Prehistorisch Dorp in Eindhoven. Nu gaat ze de uitdaging aan in Winterswijk (zonder de prehistorische outfits😉) Hier hoopt ze praktijkervaring op te doen. Ook wil ze meer leren over het educatieaanbod voordat het bij de bezoeker aankomt.

Vrijheid

Stagelopen bij Villa Mondriaan bevalt Laura goed. “Het houdt véél in”, laat ze weten. “In een halfjaar maak je alle aspecten van het museum mee.” Dat vindt ze natuurlijk een mooie ervaring. Dat ze serieus genomen wordt, blijkt uit de huidige situatie: hoewel het museum gesloten is vanwege het coronavirus, kan Laura gerust thuis zelfstandig doorwerken. Eén keer per dag wordt er gebeld met de gehele directie (de directeur, haar collega junior-directeur en zijzelf), maar verder hoeft ze geen orders af te wachten van een stagebegeleider.

Terug naar overzicht