nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Even voorstellen: nieuwe junior-directeur educatie Marit

27 jul 2022

Hey! Mijn naam is Marit Feld (24). De komende zes maanden ga ik hier in Museum Villa Mondriaan aan de slag als junior-directeur educatie.

Gedurende mijn stage zal ik me vooral bezighouden met de planning en uitvoering van de lesmodule Buiten de Kaders. De leerlingen van de basisscholen die deelnemen aan deze lesmodule worden uitgenodigd om enkele muziek-, theater- en kunstworkshops te volgen. Deze lessen vinden plaats op verschillende (culturele) locaties in Winterswijk en worden verzorgd door een groep enthousiaste vrijwilligers. Na drie workshops en een generale repetitie presenteren de leerlingen hun kunstwerken, theater- en muziekstukken in theater De Storm aan familieleden en vrienden.

Naast het in goede banen leiden van de lesmodule ben ik tijdens mijn stage ook verantwoordelijk voor de kinderkunstclub. Op dit moment ben ik druk bezig met het bedenken van nieuwe, creatieve workshops voor basisschoolleerlingen. Alle kinderen die zin hebben om hun handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met papier, verf en klei zijn van harte welkom in het atelier van Villa Mondriaan. De nieuwe reeks lessen zal naar verwachting in oktober van start gaan. De exacte data en tijdstippen worden later bekendgemaakt.

Mocht ik naast de dagelijkse werkzaamheden in het museum en mijn taken met betrekking tot de lesmodule en de kinderkunstclub nog wat tijd over hebben, dan hoop ik de komende maanden ook een bijdrage te kunnen leveren aan het opzetten van nieuwe activiteiten die het museum voor nog meer mensen toegankelijk, relevant en interessant maken.

Ik kijk uit naar de kennismaking met de bezoekers en de samenwerking met de vrijwilligers, mede-junior-directeur en directrice van Villa Mondriaan. Tot ziens in het museum!

Terug naar overzicht