nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Aan het woord: junior-directeur Kim Casier

27 jul 2022

Ieder halfjaar verwelkomt Museum Villa Mondriaan nieuwe junior-directeuren. Kim is sinds februari junior-directeur educatie en blikt nu terug op haar tijd in Winterswijk, waaronder de multidisciplinaire lesmodule.

Veel mensen vragen me wel eens waarom ik helemaal vanuit België naar Winterswijk ben gekomen. Dat is in de eerste plaats omdat ik klaar was voor een nieuwe ervaring op een nieuwe plek. Na de coronaperiode had ik nood aan avontuur. Ik geniet heel erg van uitdagingen, die me de grenzen van mezelf doen opzoeken. Daarnaast vind ik Nederland stiekem ook gewoon heel erg mooi!

Mijn positie als junior-directeur educatie heeft me al op veel vlakken doen groeien. Je leert eigenlijk vanaf het begin om steeds inventiever te werk te gaan. Het eerste project waarmee ik aan de slag mocht gaan was Mondriaan Talen(t). Toen kwamen er leerlingen van het Gerrit Komrij College op bezoek om hun taalniveau te oefenen in een nieuwe context. Dankzij het project ben ik ontpopt tot een echte projectmanager! Ik ben er in geslaagd om sprekers in het Duits, Engels en Frans te vinden. Dit jaar was het zelfs zo dat ik sprekers uit Parijs en Brussel heb kunnen vinden die op die dagen in Winterswijk konden zijn. Internationaal dus!

Verder maakte ik ook kennis met andere projecten, zoals de Buiten de Kaders-lesmodule die door mijn voorganger Jana Roovers werd bedacht. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin heel spannend vond. We hebben in mei de pilot gedaan met de Julianaschool. Het was vooral leerrijk om in een soort van testfase te zitten van het project. Praktijk is steeds anders dan theorie! Toch vond ik steeds schoonheid in onvolmaaktheid, hoe je reageert op een fout is altijd belangrijker dan de fout zelf. Ook zien hoe de leerlingen genoten van de lessen en wat ze er allemaal uit opstaken, maakte me ontzettend trots. Een van de onderdelen was dat de leerlingen zelf papier moesten maken met C-papier uit Doetinchem. Dat vond ik zelf het leukst om te zien en doen, omdat je niet snel stilstaat bij hoe papier gemaakt wordt.

Dankzij deze stage weet ik waar mijn passies liggen. Ik geef heel erg graag workshops en werk graag samen met het winkelteam. Dat zijn voor mij de taken die me motiveren om verder te doen. Het is heel erg vaak druk, waardoor je niet kan stilstaan bij wat je allemaal hebt bereikt. Tijdens de workshops en de gesprekken met het winkelteam is daar wel tijd voor. Ik kan mijn creativiteit en passies ook helemaal kwijt op die momenten en dat is voor mij het allerbelangrijkste en mooiste deel van mijn stage hier.

Terug naar overzicht