nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Even voorstellen: nieuwe junior-directeur Publiek en Programma Kristina

24 feb 2023

Nieuw(s) vanuit Münster! ◊ Kristina Meier

 

Hoi mijn naam is Kristina en ik ben sinds februari 2023 de nieuwe junior-directeur publiek en programma. Ik zit op dit moment in mijn tweede jaar van mijn bacheloropleiding kunstgeschiedenis en neerlandistiek aan de Westfälische Wilhelms- Universiteit in Münster, Duitsland. Omdat ik mijn Nederlandse taal en mijn ervaringen in het museum verder wil ontwikkelen, ga ik een buitenlandse stage lopen voor zes maanden en heb ik gekozen voor museum Villa Mondriaan. Ik hoop in deze tijd in het museum veel te leren en de mensen uit Winterswijk voor een korte periode te ontmoeten en leuke ervaringen over Piet Mondriaan en zijn verhaal te verzamelen!

Ik zou graag eerste ervaringen in de organisatie opdoen en zelf bezig zijn met kunstonderwijs en rondleidingen, die ik met afspraak van het museum voor het eerst wil oefenen. Ik wil me graag in mijn master kunstgeschiedenis in het veld kunstonderwijs specialiseren en zie in deze stage een goede kans om in een veilige atmosfeer daarmee in contact te komen.

Mijn favoriete werk van Piet Mondriaan is Korenschoven in het veld, 1892. Het schilderij is enorm detailvol met de dik aangezette penseelstreken en het zonnige landschap. Piet schilderde dit enorme kunstwerk toen hij 20 jaar oud was en dat blijft mij nog altijd verrassen! Ik raad iedereen aan om het schilderij zelf in het museum te bekijken als alle details te ontdekken.

Afbeelding: Piet Mondriaan, Korenschoven in het veld,1892. olieverf op karton. Collectie Kunstmuseum Den Haag

 

 

Terug naar overzicht