nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Aan het woord: Mohammad, vrijwilliger bij Villa Mondriaan

16 jun 2023

Mohammad Dilmaghani uit Iran, vrijwilliger bij Villa Mondriaan, voelt zich op zijn plek in het museum waar hij zijn passie voor kunst en cultuur kan combineren met het helpen van anderen. Zijn interesse werd gewekt toen hij tijdens zijn Nederlandse les op het Graafschap College hoorde dat Villa Mondriaan zou openen. “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in kunst en ik ging vaak met mijn broer, die in Amerika woont, naar verschillende musea. Dus vrijwilliger worden sprak me direct aan.”

Voor Mohammad is het werken als vrijwilliger bij Villa Mondriaan een manier om actief en betrokken te zijn. “Het voelt goed om op een positieve manier mensen te kunnen helpen en betrokken te zijn bij het museum. Het is ook erg gezellig, omdat er allerlei mensen uit zowel Nederland als het buitenland komen. Ik sta vaak op zaal, waar ik bezoekers verwelkom en hun vragen beantwoord. Door mijn vrijwilligerswerk bij Villa Mondriaan heb ik veel geleerd over het leven van Mondriaan en zijn kunst. Ook help ik soms in het nieuwe café, waar ik gasten bedien. Het is een leuke afwisseling.”

Op de vraag wat Mohammad een voldaan gevoel geeft, antwoordt hij resoluut: “We zoeken nog steeds naar vrijwilligers, en het geeft me echt voldoening als ze omhoog zitten en ik kan op dat moment bijspringen en helpen. Het is een fijne plek, dus als je wat vrije tijd hebt, dan zou ik zeggen: meld je aan. Als je hier eenmaal bent geweest, dan wil je niet meer weg!”

Terug naar overzicht