nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Tijdelijke workshops

Naast het vaste educatieprogramma van museum Villa Mondriaan biedt het museum vanaf dit jaar ook tijdelijke workshops aan, passend bij onze halfjaarlijkse, tijdelijke tentoonstellingen.

Voor het voorgezet onderwijs is de workshop “Houtsnedes maken” ontwikkeld. De workshop begint met een korte introductie over Samuel Jessurun de Mesquita (1868-1944), de hoofdrolspeler van onze huidige tentoonstelling Mondriaan de Mesquita. Hij was een Nederlandse graficus die vooral karikaturale voorstellingen maakte in ets, litho en houtsnede. Na de introductie gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze leren de beginselen van het houtsnedes maken. Na afloop krijgen de leerlingen hun gedrukte houtsnede mee naar huis.

De tweede workshop “Druktechnieken” is geschikt voor het primair onderwijs. De workshop begint eveneens als de workshop “Houtsnedes maken” met een korte introductie over graficus, vormgever en sierkunstenaar Samuel Jessurun de Mesquita (1868-1944). De Mesquita maakte naast grafisch werk ook stoffen. De kinderen gaan net als De Mesquita stempels maken en hier vervolgens een rugtas mee bedrukken. Deze bedrukte tas krijgen de leerlingen na afloop mee naar huis.

Beiden workshops kunnen los geboekt worden of in combinatie met een bezoek aan de tentoonstelling Mondriaan de Mesquita.

De workshop “Houtsnedes maken” duurt 90 minuten en de workshop “Druktechnieken” duurt 60 minuten. In combinatie met het museumbezoek duren de workshops ieder 30 minuten langer. “Houtsnedes maken” workshop kost €7,50 per leerling en de “Druktechnieken” workshop kost €6,- per leerling.

Om de workshops te boeken kunt u contact opnemen met het museum door te mailen naar educatie@villamondriaan.nl of door te bellen naar 0543-515400. Ook kunt u ons verdere lesaanbod bekijken op de site.