nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

10 jaar Museum Villa Mondriaan – activiteiten

In mei viert Museum Villa Mondriaan zijn tienjarig bestaan. Dit wordt de hele maand mei gevierd met een boordevol programma. Van dansen en dineren in het museum tot schilderen en het volgen van gratis rondleidingen: mei staat in het teken van feest!

 

Zondag 21 mei trakteert Villa Mondriaan: iedereen gratis toegang

Op zondag 21 mei bestaat Villa Mondriaan precies 10 jaar. Op deze feestelijke dag brengen wij iedereen in de gelegenheid om een gratis bezoekje te brengen aan het museum. In de middag zal muzikale omlijsting worden verzorgt door Benjamin de Groot. Wij nodigen iedereen uit om in Café Mondriaan te genieten van Mondriaan Koffie, Mondriaan bier of wijn! Zondag 21 mei 11.00 – 17.00 uur

Dineren op zaal: aan tafel bij Nel Schellekens                                                                                                              Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Museum Villa Mondriaan verzorgt ‘van kop tot kont chef’ Nel Schellekens een unieke, culinaire ervaring. Geheel afgestemd op de kunstwerken van de jonge Piet Mondriaan, creëerde Schellekens voor Villa Mondriaan een proeverijtje. Champagne, hooi en sinaasappels: alle smaken en geuren zijn terug te herleiden naar de voorstelling en het materiaal van de wereldberoemde schilder. Wandel door het museum en geniet van alle bijzondere gerechtjes! De gerechtjes volstaan als volledig diner en worden geserveerd met circa drie drankjes.

vrijdag 26 mei 19:00 – 21:00 uur

De prijs van €60,- is inclusief museumentree. Na het diner is er nog mogelijkheid om in het museumcafé een drankje te nuttigen. Klik hier om je aan te melden!

Piets schilder Academie

In een exclusieve reeks van 4 schilderlessen neemt kunstenaar Vic Hulshof je mee door het leven van Piet in Winterswijk. Op diverse locaties in en rondom Museum Villa Mondriaan kruipen de deelnemers in de huid van de schilder. We gaan naar buiten om de omgeving van Winterswijk op doek te zetten. Dit alles onder de bezielende leiding van Vic Hulshof. Klik hier om je aan te melden!

Dansen in Café Mondriaan

Wie zegt dat het altijd stil moet zijn in het museum? Net als Piet Mondriaan houden wij ook wel van plaatjes draaien en dansen. Kom op vrijdagavond 19 mei dansen en Mondriaanbiertjes drinken. En neem, net als Piet, je vrienden mee!

Villa Mondriaan, het huis van een wereldicoon in wording – Lezing Caroline Schuurman

In mei 2023 is het tien jaar geleden dat Museum Villa Mondriaan de deuren opende. Dat het museum er niet van de één op andere dag was, is bekend, maar wat is er aan vooraf gegaan? Hoe begin je eigenlijk een museum? Caroline Schuurman vertelt in haar lezing over alles wat hierbij kwam kijken. We komen meer te weten over de mensen die elkaar vonden in hun liefde voor kunst en die zich sterk hebben gemaakt om de erfenis van Piet Mondriaan in Winterswijk levend te houden. Ze vertelt over de verschillende initiatieven die tot stand zijn gekomen, zoals Stichting Mondriaanhuis, Stichting Mondriaan Winterswijk en uiteindelijk Villa Mondriaan. Zondag 14 mei 14.00 uur. Klik hier om je aan te melden!

Luisterlezing: Een muzikale reis door het leven van Piet Mondriaan

Welke muziek werd er gedraaid toen Piet in Winterswijk aankwam? Waar dansten hij en zijn vrienden op toen hij in Parijs woonde? En wat voor rol speelde de Boogiewoogie muziek bij het ontstaan van Piets laatste werk ‘Victory Boogie Woogie’ uit 1944? Kom luisteren naar de muzikale lezing van Charly Rozenberg in Café Mondriaan. Onder het genot van een drankje neemt hij je mee in de muzikale levenslijn van Piet. Vrijdag 12 mei 19.00 – 20.00 uur in Café Mondriaan. Meld je hier aan voor de luisterlezing!

De Wandelstrippenkaart!

Wil je meer te weten komen over het Winterswijk van Piet en hoe deze omgeving hem heeft geïnspireerd? Loop dan mee met de Mondriaanwandeling en de Dorpswandeling. Een gids van Het Gilde neemt je mee op avontuur en vertelt over het leven van Piet en de geschiedenis van Winterswijk. Met de strippenkaart kun je in de maand mei bij twee wandelingen aansluiten. Heb je weinig tijd en wandeling je liever één keer mee? Dat kan ook! Zondag 7 & 21 mei Mondriaanwandeling. Klik hier om je aan te melden voor de Mondriaanwandeling! Zondag 14 & 28 mei Dorpswandeling. Klik hier om je aan te melden voor de dorpswandeling.

Wijnproeverij in Café Mondriaan 

Café Mondriaan werkt graag samen met lokale leveranciers! We hebben het geluk om de lekkerste drankjes uit de directe omgeving te kunnen halen. Graag maken we samen met onze bezoekers kennis met de prijswinnende wijnen van Wijngaard Hesselink. Bevlogen ambassadeurs van de wijngaard zullen tijdens deze gezellige proeverij aanwezig zijn om met een zorgvuldig uitgezochte selectie Winterswijkse drankjes kennis te laten maken. Vrijdag 19 mei 19.00 – 20.00 Wijnproeverij met Hesselink.

Schrijf je in voor de wijnproeverij! Het is mogelijk om ter plaatse je persoonlijke favoriet te kopen. De kosten voor de wijnproeverij bedragen €15 per persoon. Klik hier om je aan te melden voor de wijnproeverij.

Terug naar overzicht