nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Dutch Design: Christie van der Haak

Na getoond te zijn in onder andere Miami, Cuba en Den Haag zullen de kleurrijke patronen van Christie van der Haak vanaf 3 augustus in Winterswijk te zien zijn. Zij is hiermee de volgende kunstenaar die een bijdrage levert aan de reeks Dutch Design-tentoonstellingen die in het Arco-Paviljoen van het Winterswijkse museum worden getoond.

Het Arco-paviljoen zal tijdens de tentoonstelling worden bekleed met decoratieve wand- en vloerkleden. Daarmee maakt textieldesign voor het eerst haar intrede in Villa Mondriaan. In haar textieldesign combineert Van der Haak traditionele, uitbundige patronen met hedendaagse designtechnieken. Ze mengt op creatieve wijze uiteenlopende materialen, zoals handgeweven tapijten met intense kleurenprints op behang. De combinatie van handwerk en mechanische technieken staan dan ook centraal in haar werk. Door deze veelzijdige benadering maakt Van der Haak de grens tussen massaproduct en autonoom kunstwerk ogenschijnlijk klein. Haar kunstwerk in museum Villa Mondriaan tovert het Arco-Paviljoen om tot een levendig en bont schouwspel.

Dutch Design in Villa Mondriaan wordt mede mogelijk gemaakt door Arco, een innovatieve Winterswijkse meubelfabriek met een lange geschiedenis. Arco ontwerpt, ontwikkelt en produceert eigentijds design van Winterswijkse bodem.

Terug naar overzicht