nl
nl de en
Dinsdag tot en met zondag geopend | 11:00 tot 17:00 uur
Tickets kopen

Publicaties

De Vroege Mondriaan

Deze eerste publicatie viert het ontstaan van Villa Mondriaan en het verleden van het voormalige woonhuis van Piet Mondriaan. Artikelen van Wim Scholtz, Coos Versteegh en Hans Janssen belichten de historische ontwikkelingen rondom het huis in Winterswijk, benaderen de geschiedenis van de familie Mondriaan en plaatsen het werk van de kunstenaar in kunsthistorisch perspectief.
Te koop in Villa Mondriaan, €17,50

Mondriaan en Nolde in de natuur

Bij de grote zomertentoonstelling Mondriaan en Nolde in de natuur brengt Villa Mondriaan een gelijknamige catalogus uit. De kunstenaars Piet Mondriaan en Emil Nolde zijn letterlijk en figuurlijk op een natuurlijke manier op zoek gegaan naar het kunstenaarschap. Beiden hebben roem verworven met hun late werk, maar schilderen in de eerste jaren van hun kunstenaarscarrière met name landschappen. De tentoonstelling en catalogus tonen de fascinerende beginperiode van Mondriaan en Nolde. Hierin staat de schoonheid van landschappen en bloemen centraal.
Te koop in Villa Mondriaan en in de betere boekhandels, €17,50

Holger Niehaus – Handgemaakt

Speciaal voor Villa Mondriaan ontwikkelde Nel Schellekens recepten bij de foto’s van Holger Niehaus, wiens kunst te zien was tot en met 14 september 2015 in Villa Mondriaan. Schellekens was chefkok van Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk en omschrijft zichzelf als een ‘kop tot kont-kok’. Of het nou om dieren, groenten of fruit gaat, ze gooit niets weg en gebruikt alles, van kop tot staart, in haar gerechten. In dit boek worden de beroemde gerechten van Nel Schellekens en de kleurrijke foto’s van Holger Niehaus één.
Te koop in Villa Mondriaan en Van Zoetendaal Uitgevers, €27,50

Mondriaanwandeling

Wandel in de voetsporen van Piet Mondriaan door Winterswijk met de Mondriaanwandeling! Deze publicatie neemt u mee door de dorpskern van Winterswijk langs verschillende locaties die voor Piet Mondriaan een grote rol hebben gespeeld in zijn jeugd en schilderkunst.
Te koop in Villa Mondriaan, €3,50

Mondriaan Fietstocht

Met de Mondriaan Fietstocht kun je de grootmeester volgen in zijn fietssporen. Niet alleen fiets je door het schilderachtige landschap van Mondriaan, ook zijn langs de route 15 schilderijlijsten geplaatst. Door deze lijsten zijn de tekeningen en schilderijen die Mondriaan tijdens zijn fietstochtjes maakte te vergelijken met de landschappen en dorpsgezichten van nu.
Te koop in Villa Mondriaan, €3,-