zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Educatie

Kunst, saai of suf? Nee joh, het kan juist harstikke leuk zijn! Bij museum Villa Mondriaan hoeven kinderen niet allerlei feitjes over Piet Mondriaan uit hun hoofd te leren. Villa Mondriaan vindt het vooral belangrijk dat kinderen plezier hebben in het museum en een positieve (eerste) kennismaking met kunst beleven.

Museum Villa Mondriaan beschikt over een breed educatieprogramma voor alle leeftijden. Voor zowel het primair als het secundair onderwijs worden er diverse rondleidingen en workshops aangeboden. Zo kunnen de allerjongsten het museum bezoeken tijdens een kleuteruurtje, maar is er ook een unieke Mondriaan leskist ontworpen voor groep 7 en 8! Met de kinderrondleiding gaan de leerlingen op avontuur in het museum en ontdekken ze de kunstwerken van de vroege Mondriaan. De VTS-cursus (Visual Thinking Strategies) leert hen op een nieuwe manier naar kunst te kijken.

Gaan de kinderen liever creatief aan de slag? Museum Villa Mondriaan beschikt over een bijzonder Villa Atelier, waar diverse workshops georganiseerd worden. Zo kunnen leerlingen een Mondriaan modelleren of aan de slag met het maken van hun eigen olieverf. Daarnaast biedt museum Villa Mondriaan in samenwerking met het Gerrit Komrij College Winterswijk een vakoverstijgende leerlijn aan, gericht op het secundair onderwijs: Reis naar Abstractie.

Heeft u interesse of vragen over ons educatieprogramma, neem dan gerust contact op via educatie@villamondriaan.nl.

Lesaanbod primair onderwijs

Lesaanbod voorgezet onderwijs

Piet Partijtje

Mijn Museum

De kinderkunstclub