zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Workshops voor scholen

In het Villa atelier kunnen leerlingen van alle leeftijden na een rondleiding door het museum creatief aan de slag. Villa Mondriaan biedt het hele jaar door twee vaste workshops aan: 'Modelleer een Mondriaan' en 'Maak je eigen olieverf'.

Modelleer een Mondriaan (Primair Onderwijs + Onderbouw Secundair Onderwijs)

Geef een eigen draai aan een Mondriaan! In deze workshop kruipen de leerlingen in de huid van street art kunstenaars en mogen ze kopieën van enkele kunstwerken van de vroege Mondriaan, die uiteraard ook te zien zijn in ons museum, bewerken met behulp van sjablonen, graffiti, tijdschriftenknipsels, verf en potlood.

Maak je eigen olieverf (Primair Onderwijs + Onderbouw Secundair Onderwijs)

De leerlingen maken in deze workshop met pigment en lijnzaadolie olieverf, zoals de oude meesters het ook deden. Na het maken van deze authentieke olieverf, mogen de leerlingen uiteraard aan de slag gaan met hun zelfgemaakte verf. Maak je eigen meesterwerk, je moet je eigen verf natuurlijk wel goed uit de verf laten komen!

Kosten

De rondleiding en workshop kosten €7,50 per leerling. Daarnaast is het mogelijk om met de CJP-cultuurkaart te betalen.

Duur

Het programma (rondleiding en workshop) duurt in totaal ongeveer twee uur. De workshop is altijd gekoppeld aan een museumbezoek, daarbij valt iedere workshop aan te passen aan het niveau van de klas.

Zit het programma voor uw klas er niet tussen? Neem contact op via educatie@villamondriaan.nl. Het is altijd mogelijk de workshop en het museumbezoek aan te passen aan uw wensen. We denken graag met u mee!

Het Villa Atelier is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, Ideefabriek Achterhoek, Fonds 21 en HEMA Winterswijk. 

cheap nike free run 5.0