zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

VTS Primair Onderwijs

Tijdens deze informele bijeenkomst gaat VTS Nederland (officiële partner van VTShome in de VS) in op het ontstaan en de toepassing van VTS en laat zien hoe een VTS-gesprek in de praktijk wordt toegepast. Villa Mondriaan vertelt over haar ervaringen met VTS in het primair en voorgezet onderwijs. VTS past zowel bij de kerndoelen voor het Nederlands mondeling onderwijs, kunstzinnige oriëntatie en het nieuwe kader 21e eeuwse vaardigheden. Leerlingen krijgen handvatten om zelf verder over kunst na te denken, leren verschillende zienswijzen te beoordelen en hun eigen gedachten logisch te formuleren.

Het uitgangspunt bij VTS is dat elke observatie waardevol is. Bij VTS zijn geen goede of foute antwoorden. De gespreksleider stimuleert de deelnemers, van jong tot oud, op een onbevangen manier naar kunst te kijken. Door goed naar elkaar te luisteren en met elkaar te overleggen kan er zo heel veel in een schilderij ontdekt worden. De groep – of het nu kinderen of volwassenen zijn - ervaart dat ze de ruimte krijgt om te ontdekken en op persoonlijk niveau te verbinden met het kunstwerk. Kennis van en ervaring met kijken naar kunst is niet nodig. Wél de wens om stil te staan bij wat je ziet, je te verwonderen en te onderzoeken.

U bent van harte welkom. De bijeenkomst is gratis en het aantal plaatsen beperkt. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar info@villamondriaan.nl

Praktische informatie
Datum: donderdag 22 juni, van 19:00 tot 20:30 uur, welkom vanaf 18.30 uur.
Locatie: Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, Winterswijk
Aanmelden: info@villamondriaan.nl, onder vermelding van VTS-soiree en aantal personen.
Meer informatie: https://villamondriaan.nl/nl/vts | http://www.vtsnederland.org/  | http://vtshome.org/

cheap nike air max 90