zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Educatie

Kunst, saai of suf? Nee joh, het kan juist harstikke leuk zijn! Bij Villa Mondriaan hoeven kinderen niet allerlei feitjes over Piet Mondriaan uit hun hoofd te leren. Villa Mondriaan vindt het vooral belangrijk dat kinderen plezier hebben in ons museum en een positieve (eerste) kennismaking met kunst beleven.

Villa Mondriaan biedt een breed programma voor het primair onderwijs aan. Voor de allerkleinsten tot alleroudsten. Ga bijvoorbeeld tijdens de theaterrondleiding op avontuur in Villa Mondriaan onder leiding van Piet Mondriaan of leer tijdens de VTS-cursus (Visual Thinking Strategies) op een hele nieuwe manier naar kunst kijken!   

Wilt u liever creatief aan de slag gaan? Villa Mondriaan beschikt over een gloednieuwe educatieruimte, het Villa Atelier, waar allerlei workshops georganiseerd worden. In deze ruimte is het ook mogelijk om een feestje te bouwen samen met Piet Mondriaan! 

Daarnaast wordt op het moment, in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag en het Gerrit Komrij College Winterswijk, gewerkt aan een vakoverstijgend educatief programma voor het secundair onderwijs: de Reis naar Abstractie.

Heeft u interesse of vragen over ons educatieprogramma, neem dan contact op via educatie@villamondriaan.nl.

Lesaanbod primair onderwijs
 

Workshops voor scholen (primair en secundair)
 

Piet Partijtje
 

Mijn Museum
 

Visual Thinking Strategies