zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Kunstgeschiedeniscursus: Veelzijdig Amerika: Amerikaanse schilderkunst vanaf 1945 tot nu

Veelzijdig Amerika: Amerikaanse schilderkunst vanaf 1945 tot nu is de nieuwe kunstgeschiedeniscursus die vanaf dinsdag 12 september door Villa Mondriaan wordt aangeboden. In een serie van vijf avonden wordt de cursist meegenomen door de fascinerende wereld van de Amerikaanse schilderkunst. Maria Driessen, oprichter van MarieDusart, vertelt op gepassioneerde wijze over de rijke Amerikaanse kunstgeschiedenis van na de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vertrokken veel Europese kunstenaars, waaronder Piet Mondriaan, naar de Verenigde Staten. Hoewel Mondriaan hier relatief kort leefde, is zijn werk van grote invloed geweest op de verdere ontwikkeling van de Amerikaanse schilderkunst. Dankzij de samenkomst van Europese en Amerikaanse tradities konden vele kunststromingen ontstaan. Hierdoor heeft het land zich in cultureel opzicht kunnen ontwikkelen tot het ‘Veelzijdige Amerika’ dat wij vandaag de dag kennen.

De kunstgeschiedeniscursus in museum Villa Mondriaan biedt een overzicht van de Amerikaanse schilderkunst van 1945 tot nu. De cursus sluit aan op de aankomende tentoonstellingen in het Drents Museum in Assen en de Kunsthalle in Emden, waar werken te zien zullen zijn van Amerikaanse kunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol en Chuck Close. Nog voordat de tentoonstellingen bezocht kunnen worden kan men zich tijdens de cursus al kennis maken met boeiende Amerikaanse kunststromingen en kunstenaars.


Afbeelding: Edward Hopper, Office in a Small City (1953).
Collectie Metropolitan Museum of Art, New York.

Data: dinsdag 12 september, 19 september, 3 oktober, 10 oktober en 17 oktober.
Tijd: van 19.30 uur tot 21.30 uur
Locatie: Villa Mondriaan
Reguliere Prijs: €95,00 p.p.
Vrienden van Villa Mondriaan: €85,00 p.p.

Opgeven via info@villamondriaan.nl

←terug naar overzicht