zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

VTS Dementiezorg

Tijdens deze informele bijeenkomst gaat VTS Nederland (officiële partner van VTShome in de VS) in op het ontstaan en de toepassing van VTS en laat zien hoe een VTS-gesprek in de praktijk wordt toegepast. Villa Mondriaan vertelt over haar ervaringen met VTS in het primair en voorgezet onderwijs en over KunstMoNUment; een programma speciaal voor ouderen dat ontwikkeld is in samenwerking met Fit Art. Vorig jaar hebben wij deze cursus samen met Zorgcombinatie Marga Klompé georganiseerd met erg positieve resultaten.

Het uitgangspunt bij VTS is dat elke observatie waardevol is. Bij VTS zijn geen goede of foute antwoorden. De gespreksleider stimuleert de deelnemers, van jong tot oud, op een onbevangen manier naar kunst te kijken. Door goed naar elkaar te luisteren en met elkaar te overleggen kan er zo heel veel in een schilderij ontdekt worden. De groep – of het nu kinderen of volwassenen zijn - ervaart dat ze de ruimte krijgt om te ontdekken en op persoonlijk niveau te verbinden met het kunstwerk. Kennis van en ervaring met kijken naar kunst is niet nodig. Wél de wens om stil te staan bij wat je ziet, je te verwonderen en te onderzoeken.

U bent van harte welkom. De bijeenkomst is gratis en het aantal plaatsen beperkt. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar info@villamondriaan.nl

Praktische informatie
Datum: donderdag 22 juni, van 19:00 tot 20:30 uur, welkom vanaf 18.30 uur.
Locatie: Villa Mondriaan, Zonnebrink 4, Winterswijk
Aanmelden: info@villamondriaan.nl, onder vermelding van VTS-soiree en aantal personen
Meer informatie: https://villamondriaan.nl/nl/vts | http://www.vtsnederland.org/  | http://vtshome.org/