zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Agenda

27 januari
Kinderatelier op koopzondag: versier je eigen mondriaantas

Iedere koopzondag opent het Kinderatelier op de zolder van museum Villa Mondriaan haar deuren. Op zondag 27 januari worden alle kinderen tussen 11.00 en 13.00 uur weer uitgenodigd om mee te doen!

Kijk hier voor meer informatie. 

21 september 2018 t/m 3 maart 2019
Tentoonstelling: Het Spirituele Pad

  
In samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag presenteert museum Villa Mondriaan van 21 september 2018 tot en met 3 maart 2019 de tentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’. In de najaarstentoonstelling staat de religieuze zoektocht van Mondriaan centraal. De religie en filosofieën waarmee de kunstenaar in aanraking is gekomen, zijn van groot belang geweest voor Mondriaans zoektocht naar abstractie. Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, is gastconservator van deze tentoonstelling.

Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

 

 

5, 12, 19, 26 februari en 12 maart 
Kunstgeschiedeniscursus ‘Tekenkunst: Renaissance tot nu’


Vanaf 5 februari start er weer een nieuwe kunstgeschiedeniscursus door Maria Driessen in museum Villa Mondriaan. De cursus bestrijkt de periode vanaf de Renaissance tot nu en bekijkt de tekeningen van bekende en minder bekende kunstenaars. Het focuspunt ligt daarbij op de functie van de tekening en de waardering ervan binnen het oeuvre van grote kunstenaars als Leonardo Da Vinci, Rembrandt en Bernini tot aan Joseph Beuys, Robbie Cornelissen, Paul Noble en Remco Dikken.

Kijk hier voor meer informatie over deze kunstgeschiedeniscursus. 

 

 

8, 9 en 10 maart 
Piet is jarig


Op 8, 9 en 10 maart viert museum Villa Mondriaan de 147e verjaardag van Piet Mondriaan. Mis het niet en kom ook gezellig op visite! Drie dagen lang vieren we de verjaardag van een van Winterswijks meest bekende inwoner. Gedurende dit weekend betaal je slechts €4,50 entree, inclusief koffie en feesttaart. Om het weekend extra feestelijk te maken, is er een speciaal programma.

Kijk hier voor meer informatie.