zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Agenda

21 september 2018 t/m 3 maart 2019
Tentoonstelling: Het Spirituele Pad

  
In samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag presenteert museum Villa Mondriaan van 21 september 2018 tot en met 3 maart 2019 de tentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’. In de najaarstentoonstelling staat de religieuze zoektocht van Mondriaan centraal. De religie en filosofieën waarmee de kunstenaar in aanraking is gekomen, zijn van groot belang geweest voor Mondriaans zoektocht naar abstractie. Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, is gastconservator van deze tentoonstelling.

Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

 

Donderdag 1 november: 11:00 - 17:00 uur
Voor €1,- naar museum Villa Mondriaan op 1 november 


Op donderdag 1 november voor €1,- naar het museum! Dit is de laatste donderdag van het jaar dat museum Villa Mondriaan geopend is voor bezoek. Vanaf 9 november tot en met 3 maart is het museum alleen op vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur open. Daarom viert Villa Mondriaan de laatste donderdag met zoveel mogelijk mensen uit Winterswijk en omstreken. Kijk hier voor meer informatie. 

 

Zondag 11 november: 15:00 uur
Lezing over Mondriaans Spirituele pad 


Op zondag 11 november geeft Jacqueline van Paaschen, kunsthistorica en schrijfster van het boek ‘Mondriaan en Steiner - Wegen naar Nieuwe Beelding’, een lezing in museum Villa Mondriaan te Winterswijk. In het boek belicht Van Paaschen de spirituele stromingen waarvoor Mondriaan zich interesseerde. De esoterie was richtingbepalend voor zijn carrière als kunstenaar.

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling ‘Het Spirituele Pad’, te zien in museum Villa Mondriaan van 21 september 2018 tot en met 3 maart 2019. Kosten voor de lezing bedragen €10,- (€7,50 voor Vrienden van Villa Mondriaan). U kunt per e-mail voor de lezing reserveren via info@villamondriaan.nl

 

Donderdag 15 november: 19:00 tot 19:50 en 20:00 tot 21:00
Artistieke yoga tussen de schilderijen 


Yoga was voor de kunstenaar Piet Mondriaan een spirituele bezigheid. De kunstenaar verdiept zich in yoga. Op het strand van de Zeeuwse badplaats Domburg doet hij graag aan yoga en wordt hij zo door Charley Toorop gesignaleerd in Boeddha-houding. Daarom organiseert Villa Mondriaan dit jaar voor de tweede keer yoga tussen de schilderijen.

Oud-museumdirecteur én yogadocent Maaike Kool verzorgt op 15 november twee yogalessen tussen de schilderijen. Maaike Kool heeft het museumleven ingewisseld voor een leven gewijd aan yoga. Tijdens de avond in Villa Mondriaan brengt zij haar nieuwe baan terug in de omgeving van haar oude baan. De lessen op 15 november vinden plaats van 19:00 tot 19:50 en van 20:00 tot 21:00 uur. Reserveren verplicht via info@villamondriaan.nl. Klik hier voor meer informatie.