zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Agenda

Zondag 29 april 2018
Koopzondag: Mondriaans Molens


Iedere koopzondag opent het Open Kinderatelier op de zolder van museum Villa Mondriaan haar deuren. Op zondag 29 april worden alle kinderen tussen 11 en 13 uur uitgenodigd om mee te doen. Dit keer kunnen ze werken aan hun eigen creatieve molen. Lees hier meer.

 

20 en 21 mei 2018 
KunstOer 

Tijdens KunstOer biedt museum Villa Mondriaan diverse workshops aan. Ontwerp je eigen canvas-tas in Mondriaanstijl of doe mee aan een workshop schilderen op muziek! 
Kijk hier voor meer informatie over KunstOer bij Villa Mondriaan.

 

2 maart 2018 t/m 16 september 2018
Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd

 

 

 

 

 

 

Museum Villa Mondriaan brengt drie kunstenaars samen die gezamenlijk ruim 100 jaar geleden een veelbesproken tentoonstelling van hun werk in het Stedelijk Museum Amsterdam organiseerden. Deze drie kunstenaars zijn Piet Mondriaan, die zich ontpopte tot een van de meest invloedrijke kunstenaars ter wereld, Nederlands publiekslieveling Jan Sluijters en de in vergetelheid geraakte kunstenaar Cees Spoor. In Terug naar toen herenigt museum Villa Mondriaan van 2 maart t/m 16 september de drie kunstenaars weer voor het eerst sinds hun tentoonstelling in 1909.

In de tentoonstelling Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd beleeft de bezoeker de sfeer van 1909. De tentoonstellingsruimte is omgebouwd tot een ware stijlkamer, met het Stedelijk Museum Amsterdam van begin 1900 als inspiratiebron.
Kijk hier voor meer informatie.

 

2 maart t/m 16 september 2018 
Sander Wassink - 特斯韦克


Van 2 maart t/m 16 september zet de Nederlandse ontwerper Sander Wassink (1984) met de installatie 特斯韦克 het Arco-paviljoen op zijn kop. In het paviljoen creëert Wassink een fictieve pop-up store met alleen maar rode objecten. Deze artikelen zijn gemaakt in China, maar zijn zorgvuldig geselecteerd en gekocht door Wassink in Winterswijk. De winkel maakt museumobjecten van goedkope artikelen, die gemaakt zijn aan de andere kant van de wereld. De overweldigende overheersing van de kleur rood zorgt voor een sferisch en haast religieus effect op de bezoeker. Een must see-tentoonstelling voor deze zomer!
Kijk hier voor meer informatie.

 

2 maart t/m 16 september 2018 
Dutch Design: Ineke Hans 


Vanaf 2 maart toont museum Villa Mondriaan de functionele en stijlvolle meubels van de Nederlands industrieel ontwerper Ineke Hans (1966). Hans staat bekend om haar pragmatische en functionele ontwerp, gekenmerkt door een duidelijke stijl met heldere vormen en kleuren. Hierbij neemt zij traditionele en hedendaagse open source productiemethodes mee in de vervaardiging van haar werk. Ze speelt met de interactie tussen mens, object en ruimte waarbij ze streeft naar sociale en zinvolle ontwerpen.
Kijk hier voor meer informatie.

 

André Thijssen 
2 maart t/m 16 september 2018 


In de twee kamers in het voormalig woonhuis van Piet Mondriaan toont Villa Mondriaan het autonome werk van André Thijssen. In dit werk speelt het ongrijpbare een belangrijke rol. Thijssen kijkt door zijn lens naar situaties in het straatbeeld, waaraan de mens snel voorbijloopt op weg van A naar B. Een van ruimtes is gewijd aan het project Faxinatie. In Faxinatie laat André Thijssen een ouderwets communicatiemiddel weer tot leven komen. In Villa Mondriaan wordt het voor het eerst in museale context getoond.
Kijk hier voor meer informatie.