zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Villa Mondriaan genomineerd voor ‘Achterhoek in 3D’

Villa Mondriaan is genomineerd voor een plekje in een 3D-miniatuurtentoonstelling van de Achterhoek! In het project ‘Achterhoek in 3D’ worden de markante gebouwen en monumenten die de Achterhoek definiëren in driedimensionale miniatuurversie geprint en tentoongesteld in de openbare ruimte. Dit gaat gebeuren bij het Stadsmuseum in Doetinchem en op andere locaties in de Achterhoek. Er zijn negen deelnemende gemeenten in het project, en voor elke gemeente zijn er vijf unieke gebouwen en monumenten genomineerd om driedimensionaal geprint te worden.

De Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk nomineerden ieder vijf unieke gebouwen en monumenten uit hun gemeente. Het gebouw met de meeste stemmen per gemeente wordt in 3D geprint en tentoongesteld op verschillende locaties in de Achterhoek, waaronder de binnenstad en het Stadsmuseum in Doetinchem.

Inwoners en liefhebbers van de Achterhoek kunnen tot en met zondag 15 januari 2017 stemmen via www.stadslabdoetinchem.nl/achterhoekin3d. Voor Winterswijk zijn naast Villa Mondriaan ook de Jacobskerk met Mondriaanprojectie, het Steengroevetheater, het strandbad met paviljoen en de synagoge genomineerd.

Het project ‘Achterhoek in 3D’ is opgezet door Stadslab Doetinchem in samenwerking met de Gruitpoort.

Afbeelding door Bert Nijman

←terug naar overzicht