zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Nu te zien:

 

Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd

2 maart 2018 t/m 16 september 2018


Museum Villa Mondriaan brengt drie kunstenaars samen die gezamenlijk ruim 100 jaar geleden een veelbesproken tentoonstelling van hun werk in het Stedelijk Museum Amsterdam organiseerden. Deze drie kunstenaars zijn Piet Mondriaan, die zich ontpopte tot een van de meest invloedrijke kunstenaars ter wereld, Nederlands publiekslieveling Jan Sluijters en de in vergetelheid geraakte kunstenaar Cees Spoor. In Terug naar toen herenigt museum Villa Mondriaan van 2 maart t/m 16 september de drie kunstenaars weer voor het eerst sinds hun tentoonstelling in 1909.

In de tentoonstelling Terug naar toen: Mondriaan, Sluijters en Spoor herenigd beleeft de bezoeker de sfeer van 1909. De tentoonstellingsruimte is omgebouwd tot een ware stijlkamer, met het Stedelijk Museum Amsterdam van begin 1900 als inspiratiebron.
Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

 

Sander Wassink - 特斯韦克

2 maart t/m 16 september 2018


Van 2 maart t/m 16 september zet de Nederlandse ontwerper Sander Wassink (1984) met de installatie 特斯韦克 het Arco-paviljoen op zijn kop. In het paviljoen creëert Wassink een fictieve pop-up store met alleen maar rode objecten. Deze artikelen zijn gemaakt in China, maar zijn zorgvuldig geselecteerd en gekocht door Wassink in Winterswijk. De winkel maakt museumobjecten van goedkope artikelen, die gemaakt zijn aan de andere kant van de wereld. De overweldigende overheersing van de kleur rood zorgt voor een sferisch en haast religieus effect op de bezoeker. Een must see-tentoonstelling voor deze zomer! 
Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

 

Dutch Design: Ineke Hans 

2 maart t/m 16 september 2018 


Vanaf 2 maart toont museum Villa Mondriaan de functionele en stijlvolle meubels van de Nederlands industrieel ontwerper Ineke Hans (1966). Hans begon als meubelontwerper, maar ontwerpt inmiddels zowel industriële producten en meubels als handgemaakte objecten voor internationale labels. Daarnaast werkt ze met haar studio aan architectonische opdrachten en tentoonstellingsontwerpen.

Hans staat bekend om haar pragmatische en functionele ontwerp, gekenmerkt door een duidelijke stijl met heldere vormen en kleuren. Hierbij neemt zij traditionele en hedendaagse open source productiemethodes mee in de vervaardiging van haar werk. Ze speelt met de interactie tussen mens, object en ruimte waarbij ze streeft naar sociale en zinvolle ontwerpen.
Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling

 

André Thijssen 

2 maart t/m 16 september 


In de twee kamers in het voormalig woonhuis van Piet Mondriaan toont Villa Mondriaan het autonome werk van André Thijssen. In dit werk speelt het ongrijpbare een belangrijke rol. Thijssen kijkt door zijn lens naar situaties in het straatbeeld, waaraan de mens snel voorbijloopt op weg van A naar B. Thijssen brengt het alledaagse krachtig in beeld en laat de toeschouwer de wereld om zich heen nog beter ervaren.
Kijk hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.