zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Nu te zien

Jong & Veelbelovend

25 september 2017 t/m 25 februari 2018

 

Afbeelding links: Piet Mondriaan, Koeien in een stal (ca. 1898-1899). Collectie Gemeentemuseum Den Haag
Afbeelding rechts: Satijn Panyigay, La Pieta. Galerie Caroline O’Breen

Museum Villa Mondriaan presenteert vanaf 29 september de tentoonstelling 'Jong & Veelbelovend'. In de tentoonstelling wordt aandacht geschonken aan jong artistiek talent van verleden en heden. Uit een lijst genomineerden, die werd samengesteld met advies van Foam Fotografiemuseum Amsterdam, selecteerde Villa Mondriaan acht jonge talentvolle fotografen die zijn uitgenodigd een reactie te geven op een schilderij van de vroege Mondriaan. De foto’s van onder meer Louise te Poele, Vytautas Kumža en Lonneke van der Palen worden zij aan zij met de werken van Mondriaan tentoongesteld. Zo inspireert het jonge talent van Mondriaan het jonge talent van vandaag.

Hedendaagse kunstenaars in Villa Mondriaan

Naast de permanente tentoonstelling met het vroege werk van Mondriaan biedt Villa Mondriaan altijd een podium aan vernieuwers van deze tijd.

Dutch Design: Paul Salet (29 september 2017 t/m 25 februari 2018)


Paul Salet, Noir nr. 2 (2017). Atelier Paul Salet

Oude meubelstukken krijgen een nieuw leven in de Dutch Design-tentoonstelling van Paul Salet. In zijn designwerk reageert Salet op de wegwerpcultuur van vandaag. Hij is van mening dat er al meer dan voldoende meubilair op de wereld is.In plaats van nieuw meubilair te produceren, bouwt Salet zijn ontwerpen daarom op uit afgedankte meubelen. Door eindeloos te zagen, schaven en schuren worden nieuwe stoelen uit hun oude vorm bevrijd. Zo ontstaan unieke stoelen, tweezitters, tafels en kasten als lichte en functionele creaties. 

Verlengd! Dutch Design: Christie van der Haak (3 augustus t/m 25 februari 2018)

Na onder andere Miami, Cuba en Den Haag zijn de opvallende patronen van Christie van der Haak vanaf 3 augustus in museum Villa Mondriaan te zien. Zij is hiermee de volgende kunstenaar die een bijdrage levert aan de reeks Dutch Design-tentoonstellingen die in het Arco-Paviljoen van het museum worden getoond.

Het kunstwerk van Van der Haak is een lust voor het oog met speciale combinaties van kleurrijke prints in het gehele Arco-Paviljoen. In haar ontwerp combineert Van der Haak traditionele, uitbundige patronen met hedendaagse designtechnieken. Ze mengt op creatieve wijze uiteenlopende materialen, zoals handgeweven tapijten met intense kleurenprints op behang. De combinatie van handwerk en mechanische technieken staan dan ook centraal in haar werk. Door deze veelzijdige benadering maakt Van der Haak de grens tussen massaproduct en autonoom kunstwerk klein.

De tentoonstelling Dutch Design: Christie van der Haak is nog de hele winterperiode te zien in museum Villa Mondriaan. Vanwege aanhoudend succes is de tentoonstelling verlengd tot en met 25 februari. Lees hier meer.