zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Mijn museum

Kunstenaren en conservatoren in de dop!

Ieder jaar organiseert museum Villa Mondriaan het project Mijn Museum in samenwerking met een Buitenschoolse Opvang, schoolklas of kinderdagverblijf. Tijdens meerdere bijeenkomsten in museum Villa Mondriaan worden kinderen tussen de 4 en 13 jaar opgeleid tot ware kunstenaars en conservatoren. Weet u bijvoorbeeld hoe Mondriaans schilderij Klein Jantje is gerestaureerd? En hoe de temperatuur en het licht in een museum wordt geregeld? Dat wordt allemaal bekend terrein voor de kinderen.

Al deze kennis en creativiteit wordt door de kinderen vervolgens ingezet om een prachtig eindresultaat neer te zetten: een tentoonstelling die voor en door de kinderen zelf is gemaakt! De tentoonstelling wordt opgezet bij de BSO, waarbij de kinderen als kunstenaars hun eigen werk tentoonstellen en als conservatoren zelf de tentoonstelling inrichten.

Bij een nieuwe tentoonstelling hoort natuurlijk een feestelijke opening! Tijdens de laatste bijeenkomst wordt daarom de succesvolle tentoonstelling gevierd waarvoor alle ouders een officiële uitnodiging ontvangen. Enkele juniorconservatoren kunnen dan een openingsspeech houden, waarna de kunstenaars en juniorconservatoren de bezoekers rondleiden door hun eigen museum.

Wilt u met uw schoolklas, kinderdagverblijf, BSO of jeugdgroep ook een eigen museum op poten zetten? Neem dan contact op via educatie@villamondriaan.nl of bel 0543-515400.

new nike air max 2019