zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Mijn museum

Kunstenaren en conservatoren in de dop!

Vanaf eind oktober tot en met begin december 2015 hebben de kinderen van Cultuur BSO & ZO, onderdeel van SWW Kinderopvang, wekelijks een bezoek gebracht aan Villa Mondriaan in het kader van het project Mijn Museum. Tijdens deze bijeenkomsten werden deze kinderen tussen de 4 en 13 jaar opgeleid tot ware kunstenaars en conservatoren. Weet u bijvoorbeeld hoe Mondriaans schilderij Klein Jantje is gerestaureerd? En hoe de temperatuur en het licht in een museum wordt geregeld? Dat is inmiddels allemaal al bekend terrein voor de kinderen van Cultuur BSO & ZO.   

Al deze kennis en creativiteit hebben de kinderen vervolgens ingezet om een prachtig eindresultaat neer te zetten: Museum BSO ENZOO op MFA Pelkpark in Winterswijk. Dit museum over dieren is ingericht met beeldjes, schilderijen, tekeningen en enkele knutselwerkjes, die uiteraard allemaal door de kinderen zijn gemaakt. Ook het opbouwen van Museum BSO ENZOO is gerealiseerd door deze conservatoren in de dop.

Museum BSO ENZOO werd op dinsdag 1 december feestelijk geopend op MFA Pelkpark. Enkele juniorconservatoren hielden een korte openingsspeech, waarna de kunstenaars en juniorconservatoren de bezoekers hebben rondgeleid door hun eigen museum. De opening was een groot succes!

Wilt u met uw schoolklas, kinderdagverblijf, BSO of jeugdgroep ook een eigen museum op poten zetten? Neem dan contact op via educatie@villamondriaan.nl.