zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Villa Mondriaan viert Poëzieweek

Op zaterdag 28 en (koop)zondag 29 januari viert Villa Mondriaan de landelijke poëzieweek. Het museum biedt op deze dagen gratis rondleidingen aan. Ook is er op koopzondag weer Villa Atelier: in het atelier van het museum vinden dan allerlei knutselactiviteiten voor kinderen plaats. Met deze activiteiten gaat de laatste maand voor de tentoonstelling 'Kunst van Komrij' in, die nog te zien is tot en met 26 februari.

Poëzieweek en rondleidingen
De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking waarbij in heel Nederland en Vlaanderen allerlei poëzieactiviteiten georganiseerd worden. Villa Mondriaan past met haar literaire tentoonstelling ‘Kunst van Komrij’ en de recente schrijfwedstrijd goed in dit rijtje. Daarom biedt Villa Mondriaan op 28 en 29 januari gratis instaprondleidingen door het hele museum aan. Op beide dagen kunnen bezoekers om 12.00 en 14.30 uur aan een tour deelnemen.

‘Kunst van Komrij’
De tentoonstelling ‘Kunst van Komrij’ is nog maar een maand te zien in Villa Mondriaan. De winnaar van de schrijfwedstrijd, die bij de tentoonstelling hoorde, wordt op 28 januari bekend gemaakt. Van de winnende inzending wordt een exclusieve ansichtkaart gemaakt die te koop zal zijn in de museumwinkel. De reguliere ansichtkaartenset van de tentoonstelling. met daarin elf exclusieve kaarten en enveloppen, zal tijdens het weekend voor slechts €7,50 verkocht worden in plaats van €9,50.

Open kinderatelier
Ook vinden er op koopzondag allerlei knutselactiviteiten voor kinderen plaats in het Villa Atelier, geïnspireerd door Gerrit Komrij. Komrij schreef over zichzelf: ‘’Er is een fabeldier dat Komrij heet, een wonderlijke naam voor zoiets aardigs’’. Op koopzondag 29 januari kunnen kinderen met karton, doek en verf hun eigen fabeldier na knutselen! Hierbij mogen uiteraard ook gedichtjes geschreven worden. Begeleiders van kinderen betalen op koopzondag een gereduceerd tarief van €7,00 en kunnen daarbij gratis twee kinderen mee naar binnen nemen.

←terug naar overzicht