zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Villa Mondriaan eerste museum in Nederland met permanente escape room

Op woensdag 12 april is in Winterswijk ‘s werelds eerste Mondriaan-escape room geopend. Deze escape room komt voort uit een uniek samenwerkingsverband tussen de twee jonge ondernemers Lisanne Halleriet (22) van Escape Room Winterswijk en Judith Kadee (24), directeur van museum Villa Mondriaan. Daarmee is museum Villa Mondriaan het eerste museum in Nederland met een permanente escape room.

In de escape room, genaamd ‘Het Mysterie van Mondriaan’, worden bezoekers uitgedaagd om het grote mysterie rondom Mondriaan te ontrafelen. Dit gebeurt door middel van het voltooien van spannende opdrachten en puzzels, waarbij spelers binnen een uur uit de escape room moeten ontsnappen.

Een leuk detail is dat de Mondriaan-escape room perfect past binnen het internationale themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design: 100 jaar De Stijl’. Lisanne Halleriet: “Toen ik vorig jaar hoorde dat 2017 in het teken zou staan van De Stijl - en dus van Piet Mondriaan - wist ik direct: hier moet ik iets mee doen. Dat Piet Mondriaan vroeger in Winterswijk gewoond heeft en dat we hier museum Villa Mondriaan hebben, dat maakt het plaatje natuurlijk wel compleet. Een mooie samenwerking was dus direct geboren!”

De escape room is bedoeld voor iedereen: van jong tot oud en van escape room-fan tot kunstliefhebber. 

Meer informatie: www.escaperoomwinterswijk.nl 
Adres escape room: Laan van Hilbelink 6, 7101 WG Winterswijk

Telefoon: +31 6 835 66 174 

Op deze pagina kunt u direct online 'het Mysterie van Mondriaan' reserveren!

 

                       

cheap nike free run 5.0

←terug naar overzicht