zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Stem op Villa Mondriaan!

Villa Mondriaan is genomineerd voor een ondersteuningsbijdrage uit het Rabobank Coöperatiefonds. Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek investeert een flink deel van haar nettowinst in de lokale samenleving via het Coöperatiefonds. Het doel is om een positieve bijdrage te leveren aan projecten die zich inzetten voor het welzijn en de leefomgeving van de regio. Dit jaar wordt een totaalbedrag van € 539.400,- beschikbaar gesteld.

Villa Mondriaan toont het vroege figuratieve werk van Piet Mondriaan, die in Winterswijk opgroeide en daar zijn passie voor schilderen ontdekte. Sinds 2013 maken jong en oud kennis met het vroege werk van Piet Mondriaan en zijn tijdgenoten in het ouderlijk huis van de familie Mondriaan. Op 9 september 2016 wordt de nieuwe tentoonstelling ‘De wonderkamer van Gerrit Komrij’ geopend. Met deze tentoonstelling worden de twee beroemdste inwoners van Winterswijk onder één dak samengebracht. Gerrit Komrij vervulde vele functies in het Nederlands taalgebied. Naast schrijver en dichter stond hij bekend als criticus, essayist en levenskunstenaar en zorgde hij voor verbinding met andere kunstuitingen zoals de beeldende kunst, muziek, film en televisie. In de tentoonstelling ‘De wonderkamer van Gerrit Komrij’ wordt een brug geslagen tussen beeldende kunst en literatuur.

Speciaal voor deze tentoonstelling nodigt Villa Mondriaan in samenwerking met de Gerrit Komrijstichting hedendaagse schrijvers uit om hun beschouwingen over deze tentoonstelling op te schrijven, in de geest van Gerrit Komrij. Met de ondersteuningsbijdrage kunnen we een prachtige catalogus uitbrengen met de werken die in Winterswijk tentoongesteld worden, en zo een blijvende herinnering creëren aan deze unieke tentoonstelling. Ook biedt het extra ondersteuning aan de vele educatieprojecten die Villa Mondriaan aanbiedt aan het primair en secundair onderwijs in de regio. Draagt u Stichting Villa Mondriaan een warm hart toe? Als u een rekening heeft bij Rabobank kunt u tot en met 13 juni drie stemmen uitbrengen via de volgende website: https://www.stemophetcooperatiefonds.nl/stemmen/cultuur-2016/stichting-villa-mondriaan/.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met 0543-515400, of e-mailen naar info@villamondriaan.nl. Bedankt voor uw stem!

new nike air max 2019

←terug naar overzicht