zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Programma 6 maart

Programma Piet is Jarig van vrijdag 6 maart

Kleurwedstrijd en kindertentoonstelling: 11:00 tot 17:00 uur
Hou je ook van schilderen en kleuren? Kom dan tijdens Piet is jarig de speciale kleurplaat inkleuren en hang hem op in onze kindertentoonstelling! Als deelnemer maak je kans op een bijzondere prijs: een creatief kinderfeestje voor jezelf en jouw vriendjes in ons nieuwe kinderatelier. Wil je de kleurplaat al vast thuis kleuren? Je kunt er eentje ophalen in het museum, bij de VVV of verschillende (kinder)winkels in Winterswijk.

Terugkomst Jantje: 14:00 uur
Het schilderij Klein Jantje van Piet Mondriaan is gerestaureerd door Simonis & Buunk en is eindelijk klaar om terug te keren naar zijn oude vertrouwde plekje.

Gratis Nederlandstalige rondleidingen: 11:30/ 13:00/ 14:30/ 16:00 uur
Reserveren niet mogelijk. Maximaal aantal deelnemers 20 personen. Verzamelen in de gang van het museum. De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Gratis Nederlandstalige kinderrondleiding: 16:00 uur
Tijdens de interactieve rondleiding worden de kinderen meegenomen in de wondere wereld van Piet Mondriaan. Reserveren niet mogelijk. Maximum aantal deelnemers 15 kinderen. Voor kinderen vanaf 6 jaar. De rondleiding duurt ongeveer 30 minuten. Ouders wordt vriendelijk verzocht op eigen gelegenheid het museum te bezoeken.

Gratis Duitstalige rondleiding: 14:00 uur
Reserveren niet mogelijk. Maximaal aantal deelnemers 20 personen. Verzamelen in de gang van het museum. De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Gratis schilderworkshop in de tuin: 14:00 uur
Ontdek de kunstenaar in jezelf! Reserveren niet mogelijk, en bij slecht weer wordt de workshop afgelast. Maximaal aantal deelnemers 15 personen. Verzamelen in de tuin van het museum. De schilderworkshop duurt een uur tot anderhalf uur en wordt gegeven door Vic Hulshof.

Concert tussen de schilderijen: DÉMIRA  17:00
Singer-songwriters laten zich inspireren door de kunstwerken van Piet Mondriaan en spelen tussen de schilderijen hun muziek. Kom je ook luisteren?

De 17 jarige DÉMIRA speelt gitaar vanaf haar zevende en zingt daarbij. Ze schrijft en componeert als singer-songwriter Engelstalige, poëtische folk/pop liedjes met een authentiek geluid. Ze schrijft bijzondere teksten en brengt haar nummers energiek ten gehore met haar krachtige, unieke stem. In april 2012 heeft DÉMIRA met haar eigen repertoire de eerste prijs en daarnaast ook de pop en poëzieprijs van de landelijke High School Music Competition gewonnen. In 2013 behoorde DÉMIRA tot de 100 beste jonge dichters van Nederland en in de zomer was ze te zien in televisieprogramma 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland'. In februari 2014 kwam de EP Indigo uit met de gelijknamige single, gevolgd door een succesvolle tour door Nederland samen met haar bandleden. Eind april werd ze uitgeroepen tot Radio 2 Talent.

Luister hier meer: https://www.youtube.com/watch?v=aXgWJPvJ0-E

←terug naar overzicht