zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Paasworkshop tijdens koopzondag

Ook tijdens het Paasweekend is Villa Mondriaan iedere dag geopend. De nieuwe tentoonstelling ‘Vee in beeld’ staat helemaal in het teken van het voorjaar. Alle koeien, paarden, schapen en kippen zijn van stal gehaald en te zien in een prachtig Gelders decor. Willem Maris, één van de schilders van de Haagse School, schilderde de ezeltjes die op het strand staan te wachten op de zomergasten, en de eendenkuikens die hun eerste zwemles krijgen. Ook de koeien, onder andere geschilderd door Piet Mondriaan, staan loom in het gras om de eerste zonnestralen op te vangen. Kortom, ook als de lente buiten nog even op zich laat wachten, kun je bij Villa Mondriaan alvast genieten van het groen.

Benieuwd naar de creatieve activiteiten in het Villa Atelier van deze maand? Dit keer valt de koopzondag op maandag 28 maart, Tweede Paasdag. Je kunt daarom tussen 13.00-16.00 uur deelnemen aan een workshop “Paaseieren beschilderen” in het Villa Atelier boven in het museum. Laat je inspireren door de kunstwerken van Mondriaan en beschilder jouw paasei in prachtige Mondriaan kleuren. Wie weet wordt jouw Mondriaan-ei te mooi om op te eten!

Koopzondag
Iedere koopzondag organiseert Villa Mondriaan een leuke kinderworkshop in het Villa Atelier. Lekker creatief bezig zijn tussen het winkelen door? Kom dan samen met je (klein)kinderen naar Villa Mondriaan! Volwassenen mogen voor de gereduceerde toegangsprijs van €6,- het museum bezoeken, met een maximum van 2 begeleiders per kind. Kinderen mogen zelfs gratis naar binnen en kunnen naast de creatieve activiteit in het Villa Atelier ook een leuke kinderspeurtocht doen. Wie weet ontdekken we in het ouderlijk huis van Mondriaan het volgende kunstenaarstalent van Winterswijk.

←terug naar overzicht