zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

Nieuwe campagne Vrienden van Mondriaan

Op donderdag 14 juni lanceerden de Vrienden van Mondriaan in aanwezigheid van de pers hun nieuwe campagne. De kar van de campagne wordt getrokken door oud-burgemeester Thijs van Beem in samenwerking met Bernadet Klein Gunnewiek, Pieter van der Laan en Friederike de Raat. Zij zullen zich inzetten om de Vrienden van Mondriaan nieuw leven in te blazen. Vrienden zijn voor het museum heel belangrijk. Niet alleen dragen zij een financieel steentje bij aan het museum, ook zijn zij enthousiaste ambassadeurs die het museum een warm hart toedragen. Met de vernieuwde campagne hoopt het museum nog breder gedragen te worden in de regio en meer mensen bij het museum te betrekken.

De campagne is van start gegaan met de actie ‘Vriend werft Vriend’, waarbij huidige Vrienden worden opgeroepen te werven in hun eigen kennissenkring. De huidige Vrienden zijn begaan met het museum en kunnen daarom een belangrijke schakel vormen in het werven van nieuwe Vrienden.

Vrienden hebben in de nieuwe campagne ook meer mogelijkheden om het museum te steunen. Voorheen waren de verschillen tussen normale Vrienden (€40 en €60,-) en grote sponsoren (vanaf €2000,-) heel groot. Daar is nu in voorzien: met een knipoog naar de woonplaatsen van Mondriaan is het nu mogelijk om Vriend (€40,-), Duo Vriend (€60,-), maar ook Winterswijk Vriend (€125,-), Parijs Vriend (€250,-) of New York Vriend (€750,-) te worden. Elk soort Vriend heeft zijn eigen voordelen.

Het eerste uitje met de (nieuwe) Vrienden vindt plaats op 30 september met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Aan zee’ in het Gemeentemuseum Den Haag. Villa Mondriaan werkt voor zijn tentoonstellingen altijd nauw samen met het Gemeentemuseum. Daarnaast kunnen de deelnemers in de middag ook een bezoek brengen aan het museum Beelden aan Zee, het GEM of Fotomuseum Den Haag.

Geïnteresseerd om Vriend van Mondriaan te worden? Kijk dan hier voor de mogelijkheden.

Foto: v.l.n.r. Judith Kadee, Friederike de Raat, Bernadet Klein Gunnewiek, Pieter van der Laan, Thijs van Beem. © Clemens Bielen

cheap nike free run 5.0

←terug naar overzicht