zonnebrink 4, 7101 nc winterswijk

KunstOer 2016 bij Villa Mondriaan

Samen genieten van kunst in het voorjaar op de mooiste plekken in Winterswijk? Op zaterdag 14, zondag 15 en Pinkstermaandag 16 mei barst KunstOer weer los! Tijdens het Pinksterweekend geniet je van historische locaties in Winterswijk en omgeving en speciale programma’s vol kunst, natuur en cultureel erfgoed. Ook Villa Mondriaan neemt weer deel aan het programma met speciale creatieve workshops in het teken van onze huidige tentoonstelling ‘Vee in beeld’.

 

Op zaterdag 14 mei trappen we af met een workshop waarin je je eigen canvastas versiert. Wil je paarden, koeien of honden op je tas, of liever allemaal? Laat je inspireren door onze tentoonstelling, en ga daarna zelf met sjablonen en stempels aan de slag. Dit kan de hele dag, want de workshop wordt van 11.00 – 17.00 uur gehouden in ons Villa Atelier, op de zolder van het museum.

 

Op zondag 15 en maandag 16 mei ga je zelf van speksteen dierenhangers of –figuren maken. Tussen 13.00 – 15.00 uur steek je je handen uit de mouwen in ons Villa Atelier. Deze zachte steensoort is bij uitstek geschikt om zelf vorm te geven, dus neem een afbeelding van je eigen huisdier mee, of gebruik de Buffels van Tom Claassen als levensgroot voorbeeld. Tijdens het Pinksterweekend (dus ook op maandag) is Villa Mondriaan geopend van 11.00 – 17.00 uur. Jong en oud zijn van harte welkom om, op vertoon van hun entreebewijs voor Villa Mondriaan, deel te nemen aan de workshops. Volwassenen betalen € 8,- entree, kinderen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

Programmaboekjes voor KunstOer met daarin de route zijn op de deelnemende locaties verkrijgbaar. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de Facebookpagina, namelijk: www.kunstoer.nl.

←terug naar overzicht